Müşterilerle birlikte değer yaratmanın marka sadakatine etkisi
The effect of creating value with customers on brand loyalty
  1. Tez No: 683146
  2. Yazar: BÜŞRA PÜTÜN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HATİCE DOĞAN SÜDAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Değer, müşteri, ortak yaratma, marka, sosyal platform, Value, customers, co-creation, brand, social platform
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
2000'li yılların başından beri birlikte yaratma, günümüz ekonomilerin en önemli sütunlarından bazılarına meydan okuyarak teorik denemeler ve deneysel analizler yoluyla hızla yayılmaktadır. Firmalar,“birlikte yaratma”kavramını çeşitli alanlarda kullanmakta, bu nedenle bu alanda benimsenen yaklaşımların çeşitliliğini ve teorik bakış açılarını geliştirmektedir. Günümüzde gelişen bu kavram insanların birlikte yaratma kavramını daha merak etmesine ve her anlamda dahil olmak konusunda istekli olmalarını sağlamaktadır. Bu çalışmada müşterilerle birlikte marka değeri yaratma kavramının öncülleri ve marka sadakatine etkisini incelenmesi yönelik kavramsal bir model geliştirilmiş ve kolayda örnekleme yoluyla Adana ilinde yaşayan 400 kişiden toplanan veriler paket progrramlar aracılığıyla analiz edilmiiş olup, önerilen hipotezlerin desteklendiği sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
Since the early 2000s, co-creation has been spreading rapidly through theoretical experimentation and empirical analysis, challenging some of the most important pillars of today's economies. Firms use the concept of“co-creation”in various fields, thus developing the diversity of approaches and theoretical perspectives adopted in this field. This concept, which is developing today, makes people more curious about the concept of co-creation and is willing to be involved in every sense. In this study, a conceptual model was developed to examine the antecedents of the concept of creating brand value with customers and its effect on brand loyalty, and the data collected from 400 people living in Adana province through Easy sampling were analyzed through package programs and it was concluded that the proposed hypotheses were supported.