Traffic management of MPEG coded video in ATM networks
ATM ağlarında MPEG standartlarına göre kodlanmış video trafiğinin denetimi
- Tez No: 68335
- Danışmanlar: PROF. DR. SİNAN NETÇİ
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Eş zamansız ağlar, MPEG, Trafik Kontrolü vı, ATM, VBR video, MPEG IV
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 172
Özet
oz ATM AĞLARINDA MPEG STANDARTLARINA GÖRE KODLANMIŞ VİDEO TRAFİĞİNİN DENETİMİ Erten, Yusuf Murat Doktora, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Sinan Neftçi Haziran 1997, 171 sayfa Bu çalışmada MPEG standartlarına göre kodlanmiş video datasmm Eş Zamansız Ağlarda (ATM) hücre kaybı olmadan gönderilme metodları incelenmiş ve bu amaçla iki yeni metod önerilmiştir. Önerilen metodlardan birincisi MPEG kodlanmış video filmlerindeki resim boyutları ile ortalama ışık şiddeti arasındaki ilişkiye dayanmakta ve bu ilişki temelinde resim boyutları tahmin edilerek MPEG kodlayıcısındaki sayısallaştırma katsayısı, kodlanmış resim boyutu atalı bant genişliği içinde kalacak şekilde, ayarlanmaktadır. Diğer yöntemde ise MPEG video filmlerin başlama zamanlan ayni anda sisteme giden hücre sayısını minimum yapacak şekilde ayarlanmıştır.Her iki yöntemde de gerçek veriler kullanılarak benzetim yapılmış ve hücre kayıplarında azalma gözlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TRAFFIC MANAGEMENT OF MPEG CODED VIDEO IN ATM NETWORKS Erten, Yusuf Murat Ph.D., Department of Computer Engineering Supervisor: Prof. Dr. Sinan Neftçi June 1997, 171 pages In this study, MPEG coded video data is analyzed for the purpose of transporting over ATM networks. One of our observations indi cate that the encoded video frame size is correlated to the average intensity of the uncompressed picture. This correlation is used to estimate the bandwidth requirements of the compressed video and based on this prediction an algorithm is developed for policing the output of an online MPEG encoder. mThis method of bandwidth regulation which is based on adjusting the quantizer scale of the MPEG coder is also extended to Video on Demand type of applications. An algorithm based on integer programming is devised for resource allocation to these prerecorded video sequences. Another traffic management scheme based on spacing the frames from different sources to minimize buffer occupancy is also pro posed. Cell loss ratio of this frame spacing approach for different polling and interspacing policies is calculated. Real video data is used in the simulations and the outputs of the methods stated above are compared. Applying the proposed traffic management mechanisms, the cell loss in MPEG coded VBR video transported over ATM networks has been reduced significantly.