Nuclear electricity and Turkey
Nükleer elektrik ve Türkiye
- Tez No: 68367
- Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN SEVAİOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Nükleer Güç, Reaktör, Kaynak, Üretim, Tüketim, Tahmin iv, Nuclear Power, Reactor, Resources, Generation, Consumption, Estimation. m
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 154
Özet
oz NÜKLEER ELEKTRİK VE TÜRKİYE KIRBAŞ, Ayhan Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Osman SEVAİOĞLU Haziran 1997, 154 sayfa Türkiye'de Elektrik Güç Sektörü kaynakların tükenmesi, talebin hızla artması ve yeni üretim merkezleri için gerekli büyük finansman, mevcut sistemde ve kurumsal yapılarda zorunlu iyileştirmelerin yapılması gibi birçok sorunla karşı karşıyadır. Bu tezin ana amacı nükleer enerjinin gelecekte Türkiye'deki elektrik enerjisi üretimindeki rolünün araştırılması ve bu amaçla elektrik enerji sektörünün Türkiye'deki gelişimi ve gelecekteki durumun, özellikle arz ve talepteki durumların öngörülerek, kaynak bazlı bir çalışmayla ortaya konulmasıdır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT NUCLEAR ELECTRICITY AND TURKEY KIRBAŞ, Ayhan M.Sc, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Osman SEVAİO?LU June, 1997, 154 pages In Turkey, The Electric Power Sector is faced with severe problems such as shortage of resources, rapidly growing demand and huge financial requirements for the new generating plants together with compulsory rehabilitation of the existing power system and institutional organizations. The major aim of this thesis is to describe the developments in the Turkish electric power sector in a resource-based manner and to forecast future conditions, particularly in demand and supply, in order to determine the role of nuclear power in electric power generation in Turkey.