Analysis and design of prestressed concrete sheet pile walls
Öngerilmeli betonarme palplansın analizi ve projelendirilmesi
  1. Tez No: 68406
  2. Yazar: BAKİ ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ENGİN KAYDER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: palplanş duvar, konsol duvar, geribağlama, ankraj, çakma İV, sheet pile wall, cantilever wall, tieback, anchorage, embedment 111
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 183
Özet
öz ÖNGERÎLMELİ BETONARME PALPLANŞIN ANALİZİ VE PROJELENDİRİLMESİ ÖZTÜRK, Baki Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Engin KEYDER Ocak 1997, 169 sayfa Öngerilmeli betonarme palplanşların analizi ve projelendirilmesi için bir bilgisayar programı hazırlanmıştır. SPAD isimli bu program 10 zemin katmanına kadar çözüm üretebilmekte ve ankrajsız veya ankrajlı palplanşlar için projelendirme yapabilmektedir. Projelendirme esnasında dikdörtgen, T ve kutu kesitler seçilebilmektedir. Yapılmış olan çalışmalar betonarme çakma kazıklar ile maliyet ve ağırlık mukayesesini de içermektedir. Mevcut malzeme ve işçilik fiyatları gözönünde bulundurulduğu takdirde öngerilmeli betonarme palplanşların betonarme çakma kazıklara oranla % 15 daha ekonomik olduğu ortaya konmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS AND DESIGN OF PRESTRESSED CONCRETE SHEET PILE WALLS ÖZTÜRK, Baki M.S., Department of Civil Engineering Supervisor : Prof. Dr. Engin KEYDER January 1997, 169 pages A computer program to analyse and design prestressed concrete sheet piles has been developed. The program SPAD can handle up to 10 layers of soil and can design cantilever and anchored type of sheet piles. Rectangular, T, and box sections may be selected in design. The studies also include a cost and weight comparison with reinforced concrete piles. It is shown that with current prices of materials and labor costs, prestressed concrete sheetpiling comes out to be 15% more economical than comparable reinforced concrete piles.