Design and implementation of a database for deeds of real estute: A temporal approach
Tapu senetleri için bir veri tabanı tasarımı ve gerçekleştirimi; Zaman-bağımlı bir yaklaşım
  1. Tez No: 68464
  2. Yazar: AHMET NURİ TURGUT ÖZSOY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FATOŞ YARMAN VURAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Temporal Database, Historical Temporal Database, Image Database IV
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
Öz TAPU SENETLERİ İÇİN BİR VERİTABANI TASARIMI VE GERÇEKLEŞTİRİMİ : ZAMAN-BAĞIMLI BİR YAKLAŞIM ÖZSOY, Ahmet Nuri Turgut Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Fatoş Yarman VURAL Ocak 1997, 75 sayfa Bu tezde, Türk Tapu Senetlerinin arşivlenmesi için bir sistem analizi sunulmuştur. Tapu senetlerinin resim olarak ve içerdikleri bilgiler ile birlikte(sahibi, yeri v.s.) saklanabilmesi için zaman-bağımlı ilişkisel bir veritabanı çözümü önerilmiştir. Yaklaşımın uygulanabilirliğinin pratik olarak gösterilebilmesi amacıyla, proje Windows 95 (ayrıca NT üzerinde) ortamında geliştirilmiş ve lOOMB'lık rastgele üretilmiş verilerden oluşan bir veritabanı üzerinde halen sık ihtiyaç duyulan sorgulamalarda gösterdiği peformans gözlenmiştir. Sonuçlar halen insangücü ile bir kaç ayda gerçekleştirilen tapu senetlerine ait tarihsel sorgulama işlemlerinin saniyeler düzeyine indirgenebileceğim ortaya çıkarmıştır. Uygulama, çok kullanıcılı ortamda Oracle Enterprise Server ve IBM DB2/NT veritabanı alt sistemleri üzerinde client-server yapışım uygun olarak Microsoft Visual Basic ve Developer 2000 (Oracle) programlama dilleri kullanılarak tasarlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Anahtar Sözcükler Zaman-Bağımlı Veritabanı, Tarihsel Zaman-Bağımlı Veritabanı, Görüntü Veritabanı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A DATABASE FOR DEEDS OF REAL ESTATE : A TEMPORAL APPROACH ÖZSOY, Ahmet Nuri Turgut M.S., Department of Computer Engineering Supervisor: Prof. Dr. Fatoş Yarman VURAL January 1997, 75 pages In this thesis, an analysis of the system for keeping Turkish deeds of real estates is presented. Then, a temporal-relational database solution is proposed for keeping deeds in image form along with other information kept on each deed( e.g, owner, location, etc. ). In order to show the practical applicability of the designed database system application has been implemented on Windows 95 (it also works on NT) and its performance was experimentally evaluated. For this purpose a deed database of approximately 100MB was generated randomly and frequently used queries wereexecuted on that database. The results show that it is possible to trace the owner history of a real estate in a few seconds which is currently a very difficult task performed by manually searching through registeries, taking several months. Finally, A design has been made for a client-server based database system using Oracle Enterprise Server and IBM DB2/NT Server. The application has been developed on Microsoft Visual Basic and Developer 2000 (Oracle) application environment.