The role of brand communities in increasing brand loyalty through building brand trust for real estate companies in Istanbul, Turkey
Türkiye İstanbul'da emlak şirketleri için marka güveni oluşturarak marka bağlılığını arttırmada marka topluluklarının rolü
- Tez No: 685156
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUSTAFA ÖZYEŞİL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Marka Topluluğu, Marka Güveni, Marka Sadakati, Türkiye, Brand Community, Brand Trust, Brand Loyalty, Turkey
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
İnternet ve sosyal ağların kullanımı artık giderek artmaktadır ve bu, şirketleri ve mallarını sosyal ağ siteleri tarafından sınırlandırılan birden fazla yöntemle değerlendirebilen çevrimiçi toplulukların oluşturulmasına yardımcı olmuştur. Bu, işletmeleri, markalarına ilham vermek ve tüketicileriyle marka sadakatini artırmak için kritik bir pazarlama kanalı olarak sosyal medyayı uyarlamaya itti. Bu araştırmanın amacı, marka topluluklarının ve memnuniyetinin marka güveni üzerindeki etkisini araştırmak ve bu da marka sadakati üzerinde bir etkiye sahip olmaktır. Ek olarak, son araştırmalar marka güveni, elektronik ağızdan ağıza iletişim (eWOM), yeniden satın alma niyeti ve marka sadakati arasındaki ilişkiyi ölçüyor. Ek olarak, çalışma eWOM'un geri satın alma niyeti üzerindeki etkisini araştırmaktadır. Veriler, Türkiye, Arizona'daki bir otomotiv firmasının Facebook'taki marka kitlesini kullanarak bir kolaylık örneği kullanılarak çevrimiçi olarak elde edildi. 233 katılımcı anketi yanıtladı. Araştırma sonuçları, incelenen yapılar arasında önemli bir ilişki olduğunu gösterdi. Örneğin, araştırma marka topluluklarının ve memnuniyetinin marka güveni üzerindeki büyük etkisini doğruladı. Ek olarak, bulgular marka güveni, eWOM ve yeniden satın alma niyetinin marka sadakati üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu gösterdi. Analiz ayrıca eWOM'un geri satın alma niyeti üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu da gösterdi.
Özet (Çeviri)
The use of the Internet and social networks is now increasingly growing, and this has helped to create online communities that can assess companies and their goods through multiple methods that are limited by social networking sites. This has driven businesses to adapt social media as a critical marketing channel to inspire their brands and boost brand loyalty with their consumers. The goal of this research is to explore the effect of brand communities and satisfaction on brand trust, which in turn has an impact on brand loyalty. In addition, recent research measures the relationship between brand trust, electronic word of mouth (eWOM), repurchase intention and brand loyalty. In addition, the study explores the effect of eWOM on repurchase intention. Data was obtained online using a convenience sample from an automotive firm in Turkey, Arizona , using its brand audience on Facebook. 233 respondents answered the questionnaire. The research results showed a significant relationship between the constructs under investigation. For example, the study verified the major effect of brand communities and satisfaction on brand trust. In addition, the findings showed a favorable effect of brand trust, eWOM and repurchase intention on brand loyalty. The analysis also showed that eWOM had a positive effect on the repurchase intention.