Computerized maintenance management of construction machinery and equipment
İnşaat makine ve ekipmanlarının bilgisayarlı bakım yönetimi
  1. Tez No: 68553
  2. Yazar: KEREM TANBOĞA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. METİN ARIKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Ekipman Bakımı, Bilgisayarlı Bakım, Bakım Yazılımı, Makine ve Ekipmanlar iv, Plant Maintenance, Computerized Maintenance, Maintenance Software, Machinery and Equipments iii
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
ÖZ İNŞAAT MAKİNE VE EKİPMANLARININ BİLGİSAYARLI BAKIM YÖNETİMİ Tanboğa, Kerem Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd.Doç.Dr.Metin Arıkan Haziran 1997, 94 sayfa Bu çalışma, bilgisayar kontrollü bakım yönetiminin nasıl verimli bir şekilde yürütülebileceğini incelemiştir. Genellikle kullanılan bakım formları örnek alınarak klasik bakım kayıt tutma sistemi tartışılmıştır. Yaygın olarak kullanılan bilgisayar uygulamaları ve faydaları gözden geçirilmiştir. Bu çalışma, bakım sürecinde bilgisayarların daha üretken kullanımlarını sağlayacak yeni bir yazılım öne sürmüştür. Bu yazılım genel amaçlı hazırlanmıştır. İnşaat makinaları için kullanılmasının yanı sıra fabrika, atölye, üretim kompleksleri ekipmanları için de kullanılabilinir
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPUTERIZED MAINTENANCE MANAGEMENT OF CONSTRUCTION MACHINERY AND EQUIPMENT Tanboğa, Kerem M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Assist.Prof.Dr.Metin Ankan June 1997, 94 pages This thesis analyzes how maintenance actions can be computerized efficiently. Conventional records keeping will be discussed by illustrating generally used maintenance forms. Mostly used software programs and their benefits will be examined. This thesis will also propose a new software which is programmed only for maintenance procedures, while trying to find out how computers can be used more effectively. Software developed is for general purpose. It can be used for the maintenance of construction equipments as well as for the machinery and equipments of factories, plants and process complexes.