Regulation of CO2 fixation by phosphate pulser as the adaptation of blu green algae Anacystis Nidulas to environmental phosphate fluchations
Mavi yeşil alglerden Anacystis Nidulas'ın çevresel fosfat değişimine adaptasyonu olarak CO2 fiksasyonun fosfat pulslarıtla ayarlanması
- Tez No: 68575
- Danışmanlar: SARGUN A. TANT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: CO2 fixation, cyanobacteria Anacystis nidulans, carbon metabolism, growth startegies, starch and the low molecular weight compounds. IV
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 66
Özet
oz BLUE GREEN ALGLERDEN ANACYST1S NIDULANFIN ÇEVRESEL FOSFAT DEĞİŞİMİNE ADAPTASYONU OLARAK CO2FIKSASYONUN AYARLANMASI Sahan, Emel Yüksek Lisans, Biyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Sargun A. Tont Ortak Tez Yöneticisi: Prof. Gemot Falkner Ocak 1997, 54 sayfa Bu çalışmanın amacı, fosfata ihtiyacı olan cyanobacteria anacystis nidulans 'da fosfatın CO2 fiksasyonu üzerine etkisini araştırmaktır. Fosfata ihtiyacı olan Anacysüs nidulans'ın değişen fosfat konsantrasyonuna adaptasyonu sırasında karbon metabolizması, populasyonun miktarına göre birçok yönde değişiklik gösterir. Gösterildiği üzere, populasyon kendi büyüme stratejisini bir bütün olarak kendisi belirtiyor. Fosfatın hücreye alınması karbon metabolismasını koordine eder. CO2 fiksasyonu, populasyon miktarına ve fosfat ihtiyacına bağlı olaraktan fosfat pulslarıyla engellenebilir ya da aktif hale getirilebilir. Büyüyen hücrelerde meydana gelen karbonun nişasta ve düşük molekül ağırlığı olan maddelere akışı, çevresel değişimlere gösterilen adaptasyonel cevabı ile değişebilir. Bu cevapda ilerki büyüme stratejisini ve böylece populasyonun gelecekteki gelişimini etkiler.Anathar kelimeler: CO; fiksasyonıı. cyanobaeleria Anacystix nitlulans, karbon metabolizması, büyüme stratejileri, nişasta ve düşük molekül ağırlığı olan maddeler. vı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT REGULATION OF COz FIXATION BY EXTERNAL PHOSPHATE PULSES AS THE ADAPTATION OF BLUE GREEN ALGAE ANACYSTIS NIDULANS TO ENVIRONMENTAL PHOS PHATE FLUCTUATIONS Sahan, Emel M.S., Department of Biology Supervisor: Sargun A. Tont Co-supervisor: Prof. Dr. Gemot Falkner January 1 997, 54 pages In this study, the effect of phosphate pulses on CO2 fixation of phosphate limited cyanobacteria Anacyslis nidulans was investigated. It was seen that carbon metabolism are changed in different ways as a function of the density of the population during the adaptation of phosphate deficient Anacystis nidulans to fluctuating phosphate supply. It was shown that population as a whole determines its own growth strategies in many ways. The growth history of the organisms plays a dominant role in the way the carbon metabolism is coordinated with the incorporation of phosphate. CO2 fixation can be either inhibited or activated by a phosphate pulse in the dependence of the state of phosphate deficiency and density of the population. The flow of carbon into the starch pool and the low iiimolecular weight compounds pool utilized by the growing cell is modified by the prevailing adaptive response of the respective population to environmental challenges. This response then influences the subsequent growth strategy and therefore the future development of the population.