Mechanical and thermal properties of poly (Acrylic acid) coated perlite filled polypropylene composites
Poli (Akrilik Asit) kaplı perlit dolgulu polipropilen kompozitlerin mekanik ve ısıl özellikleri
- Tez No: 68589
- Danışmanlar: PROF. DR. TEOMAN DİNÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Polipropilen-Perlit Kompozitleri, Poli(akrilik asit) kaplama, Perlit, Mekanik Özelliklerjsıl Özellikler VI, Polypropylene - Perlite Composites, Poly(acrylic acid) coating, Perlite, Mechanical Properties, Thermal Properties IV
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Polimer Bilim ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
oz POLI(AKRILİK ASİT) KAPLI PERLİT DOLGULU POLİPROPİLEN KOMPOZİTLERİN MEKANİK VE ISIL ÖZELLİKLERİ GEÇİN, Sinem Yüksek Lisans, Polimer Bilim ve Teknolojisi Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Teoman TİNÇER Ocak 1997, 54 sayfa Bu tez perlitin poli(akriük asit) ile kaplanması, kaplanmamış ve kaplanmış perlit dolgulu polipropilen kompozitlerinin hazırlanmasını ve bu kompozitlerin mekanik ve ısıl özelliklerini tayinini kapsar. Perlit, poli(akrilik asit) ile üç farklı yolla kaplanmıştır. Poli(akrilik asit) kaplı perlit dolgulu polipropilen kompozitler üç farklı konsantrasyonda ve iki farklı kaplama derecesinde hazırlanmıştır. Perlit ve poli(akrilik asit) arasındaki etkileşme FTIR çalışmasıyla belirlenmiştir. Mekanik özellikler, elastik modül, kopma özellikleri ve darbe direnci tartışılmıştır. Isıl özelllikler, diferansiyel taramalı kalorimetre (DSC) ve dinamik mekanik anal i/ör (DMA) ile incelenmiştir. Kompozitlerin kırılma yüzeyleri taramalı elektron mikroskobu (SHM) ile incelenmiştir.Analizlerin sonuçlan hidrofobik grubu dışarıda kalırken hidroksil grubuyla mineral yüzeye bağlanan poli(akrilik asit)'in perlit ve polipropilen arasınada bir etkileşmeye neden olduğunu göstermiştir. Perlit yüzeyinin poli(akrilik asit) ile kaplanmasında, kaplanmamış perlit içeren kompozitlere kıyasla, elastik modül ve endotermlerin maksimum pik sıcaklığının azaldığı, kopmadaki uzamanın arttığı görülmüştür. Bu değişiklikler, perlit miktarı artıkça artış göstermiştir. Poli(akrilik asit) kaplama derecesinin kompozitlerin özelliklerinde etkisi olduğu gözlenmiştir. Polipropilenin ikincil ac gevşemesinin yüksek sıcaklıklara kayması, bu gevşemenin eklenen perlit miktarına ve yüzey kaplanmasına bağlı olduğunu göstermiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MECHANICAL AND THERMAL PROPERTIES OF POLY(ACRYLIC ACID ) COATED PERLİTE FILLED POLYPROPYLENE COMPOSITES GEÇİN, Sinem M.S., Department of Polymer Science and Technology Supervisor : Prof. Dr. Teoman TİNÇER January 1996, 54 pages This thesis covers the coating of perlite with poly(acrylic acid), preparation of the uncoated and poly(acrylic acid)coated perlite filled polypropylene composites and their mechanical and thermal characterisation. Perlite was coated with poly(acrylic acid) in three different ways. The composites were prepared by melt mixing at three different concentrations and at two different coating levels. Interaction between perlite and poly(acrylic acid) was analyzed by infrared spectroscopy study. Mechanical properties were discussed in terms of elastic modulus, ultimate properties and impact strength. Dynamic mechanical properties in terms of the storage modulus (l;/ ), loss modulus (E11) and loss iiitangent (tan 8) were studied by Dynamic Mechanical Analysis, DMA. Thermal properties were analyzed by Differential Scanning Calorimeter, DSC. The fracture surfaces of composites were investigated by Scanning Electron Microscope, SEM. The presence of poly(acrylic acid) was found to bound to the mineral surface of perlite through hydroxyl group where the hydrophobic group remained outside, resulted in interphase. Polypropylene easily wetted the filler surface, so voids were reduced. It was observed that PAA coating cause a decrease in modulus and melting peak temperature and increase in strain at break value compared to uncoated perlite filled polypropylene composites. These changes were more obvious at increasing filler addition. The level of surface treatment applied to the perlite has an effect on the composite properties. A possible presence of a secondary ac relaxation of polypropylene showed dependency on filler content and surface treatment by shifting towards higher temperatures.