A fiber optic loop memory structure based on optical code division multiple access
Optik kod bölmeli çoklu erişime dayalı bir fiber-optik dönel hafıza yapısı
  1. Tez No: 68605
  2. Yazar: ERTAN ZENCİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RÜYAL ERGÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Optik kod bölmeli çoklu erişim, fiber-optik dönel hafıza, Optical code division multiple access, fiber-optic loop memory
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Bu çalışmada, veri depolama için kod bölmeli çoklu erişim tekniğini kullanan yeni bir fiber-optik dönel memory konfigürasyonu araştırılmıştır. Kod bölmeli çoklu erişim tekniği ve performansı incelenmiştir. Daha önce geliştirilmiş bazı optik veri depolama sistemleri ve ilgili kavramlar sunulmuştur. Optik kod bölmeli çoklu erişimi kullanan fiber-optik dönel hafıza yapısı tanıtılmıştır. Hafıza yazma, okuma ve silme işlemlerini örneklerle gösteren bir program geliştirilmiştir. Bit-hata ihtimali performansım geliştirmek amacıyla hafıza yapısının veri çözümleme kısmında çift optik sınırlayıcı kullanılması önerilmiş ve performans analizi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, a new fiber-optic loop memory configuration which uses optical code division multiple access technique for data storage is investigated. Code division multiple access technique and its performance in optical medium is reviewed. Some of the previously developed optical data storage systems and related concepts are summerized. The fiber-optic loop memory structure using optical CDMA is proposed. A simulation program is developed for the investigation of memory read, write and clear operations. In order to improve the performance, use of double optical hard-limiters in the decoding part of the memory is proposed. The bit- error probability performance and its performance analysis is done.