Multiprocesson message traffic distribution modeling
Çoklu işlemci mesaj trafiği modellemesi
  1. Tez No: 68604
  2. Yazar: CÜNEYT FİTOZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Çokluişleme, Performans Ölçümü, Trafik Karakterize Etme, Transputer, Multiprocessing, Benchmarking, Traffic Characterization, Transputer IV
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
Öz ÇOKLU İŞLEMCİ MESAJ TRAFİĞİ MODELLENMESİ Fitoz, Cüneyt Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Semih Bilgen Ocak 1997, 101 sayfa Bu çalışmada, çoklu işlemcili ortamda, değişik işlemci ara bağlantı modelleri için mesajlaşma trafiği ölçülmüştür. Değişik iletişim karakteristiklerine sahip beş adet performans ölçücü yazılımı çalıştırmak amacıyla, üzerinde dört adet transputer bulunan bir transputer geliştirme kartı kullanılmıştır. Yazılımlar içerisinde, ölçüm yapılacak noktalarda, mesajlaşmaları transputer hafızasına daha sonra incelenmek üzere kaydedecek kodlar el ile eklenmiştir. Ölçüm sonuçları elde edildikten sonra, bunlar, o anki işlemciler arası bağlantı modeli için, çalıştırılanyazılımın iletişim karakteristiğini ortaya koyacak şekilde bir iletişim modeli sunmak amacı ile kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MULTIPROCESSOR MESSAGE TRAFFIC DISTRIBUTION MODELING Fitoz, Cüneyt M. S., Depar tment of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Semih Bilgen January 1997, 101 pages In this study, message traffic is measured in a multiprocessing environment for different interconnection configurations. A transputer evaluation board with four transputers is used to run five benchmark applications with different communication characteristics. Software probes are manually inserted to the points of interest that logs the event to the memory of transputer for later, off-line analysis. After obtaining measurement results, these are analyzed to propose a model for the communication incharacteristics of the benchmark application for the specific interconnection configuration.