Genelleştirilmiş dağılım serileri ile ilgili Spirallike fonksiyonların bazı alt sınıfları
Some subclasses of spirallike function related to generalized distribution series
- Tez No: 686808
- Danışmanlar: PROF. DR. HATUN ÖZLEM GÜNEY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Yalınkat Fonksiyon, Spirallike Fonksiyon, Genelleştirilmiş Dağılım Serisi
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dicle Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 54
Özet
Bu tez çalışmasında, genelleştirilmiş dağılım serileri ile ilgili spirallike fonksiyonların bazı alt sınıfları incelenmiştir. Tezin başlangıcında, karmaşık fonksiyonlar kuramının temelini oluşturan önemli tanım ve teoremler yer almaktadır. Ardından, yalınkat fonksiyonlar teorisinin temelini oluşturan tanım ve teoremlere yer verilerek, yalınkat fonksiyonların bazı önemli alt sınıfları tanıtılmıştır. Daha sonra spirallike fonksiyonların alt sınıflarının özellikleri ve genelleştirilmiş dağılım serisinin özellikleri tanıtılmıştır. Son olarak da spirallike fonksiyonların alt sınıflarına genelleştirilmiş dağılım serisi uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis work, some subclasses of spirallike function related to generalized distribution series are examined. At the beginning of the thesis, there are important definitions and theorems that form the basis of complex functions theory. Then, by giving place to definitions and theorems that form the basis of the theory of univalent functions, some important subclasses of the univalent functions are introduced. Then, the properties of the subclasses of spirallike functions and the properties of the generalized distribution series are introduced. Finally, a generalized distribu-tion series is applied to subclasses of spirallike functions. Key Words : Univalent Function, Spirallike Function, Generalized Distribution Series