Computer aided design of steel structures
Çelik yapıların analiz ve dizayn programı
  1. Tez No: 68701
  2. Yazar: ALTUĞ BAYRAM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ENGİN KEYDER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Analiz, Tasarım, Gerilme Oranı, Dolu Gövdeki Kirişler, Kutu Kolonlar, Çok Parçalı Basmç Elemanları vi, Analysis, Design, Stress Ratio, Plate Girders, Solid Wall Columns, Open Type Columns. IV
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 194
Özet
ÖZ ÇELİK YAPILARIN ANALİZ VE DÎZAYN PROGRAMI BAYRAM, Altuğ Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Engin Keyder Mart 1997,175 sayfa Bu tezde, çelik yapıların üç boyutlu analiz ve dizaynı konusunda yazılan bir program, yapma kiriş ve kolonları içerecek şekilde, genişletilmiş ve geliştirilmiştir. Yapma kiriş. olarak dolu gövdeli kirişler, kolon olarak da kutu kolonlar, çok parçalı basınç elemanları ele atamıştır. Program analiz kısmında stiflhess metodunu kullanmaktadır. Programın diğer versiyonu ise analiz kısmında SAP90 programını kullanmaktadır. Türk Standartları uygulanarak yapılan dizayn sonucunda optimum kesit vseçilmektedir. Programın analiz ve dizaynı yapan kısımları Fortran 5.0 program dilinde yazılmıştır. Girdi datasını hazırlamak için ve çıktı datalarmı göstermek için Visual Basic 3.0 program dilinde yardımcı programlar hazırlanmıştır. Hazır profillerin yanısıra, program yapma kesitli elemanların dizaynını ve değişken kesitli elemanların analizini yapmaktadır. Ekte, detaylı bir 'Kullanma Klavuzu' sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPUTER AIDED DESIGN OF STEEL STRUCTURES BAYRAM, Altug M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Engin Keyder March 1997, 175 pages In this thesis, a program written for the structural analysis and design of three dimensional steel structures has been enhanced to consider built-up columns and beams. Built-up columns include solid wall and open type columns, built-up beams include plate girders. The program performs structural analysis using stiffiiess method. After the design process, an optimum section is chosen IIIaccording to Turkish Code, TS648. The program used for the analysis and design is written in Fortran 5.0 language. The subprogram for the input helps the user to form the input data, and the one for the output shows all the output data on the screen. Visual Basic 3.0 language is used in the input and output features. Besides the rolled sections, the program can now handle built-up sections as well as the tapered sections. However only analysis is carried out for the tapered sections. A detailed 'User's Manual' is provided in the appendix.