An İmage processing toolbox
İmge işleme takım kutusu
  1. Tez No: 68719
  2. Yazar: ARDA AKMAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. UĞUR HALICI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Görüntü İşleme Takım Kutusu, Dinamik Bağlı Kütüphaneler, Dışarıdan DLL Bağlama. VI, Image Processing Toolbox, Dynamic Link Library, Explicit DLL Linking. IV
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
oz İMGE İŞLEME TAKIM KUTUSU Akman, Arda Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Uğur Halıcı Eylül 1997, 121 sayfa Bu tezde, imge işleme takım kutusu oluşturulmuştur. İki ana konu, en temel imge işleme algoritmaların yerine getirilmesi ve kullanıcıların koşma sırasında modüllerin Dinamik Bağlı Kütüphaneler (DLL) şeklinde, dışarıdan bağlama yoluyla eklenmesi için çalıştırılabilir bir takım kutusu oluşturulmuştur. İlk olarak; Ayrıt Sezimi, Bulandırma, Renk Uzayı Çevrimleri, Renk Derinliğini artırma ve azalma, Bit Ayrıştırma v.b. gibi temel imge işleme fonksiyonları oluşturulmuştur. Neredeyse, bütün popüler imge dosya tipleri desteklenmiştir. Sıkıştırma amacı için, ayarlanabilir Jpeg sıkıştırması kullanılmıştır. İkinci olarak; temeli derlemeden herhangi bir kullanıcının yazdığı kodları Dinamik Bağlı Kütüphane şeklinde eklemesi için çalıştırılabilir bir takım kutusuyapılmıştır. Dinamik Bağlı Kütüphaneler, herhangi bir dilde yazılabilir, ve sadece bu tezin yazıldığı Delphi'de olması gerekmez. Diğer imge işleme takım kutularında olduğu gibi ünite olarak kullanıcı koduna eklenip derlenmesine gerek yoktur. Tezde, bir örnek modül incelenmiş ve oluşturulmuştur ve bunun yanısıra toplam 20 fonksiyon modül şeklinde yazılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN IMAGE PROCESSING TOOLBOX Akman, Arda M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Uğur Halıcı September 1997, 121 pages In this thesis, an image processing toolbox is implemented. The two main subjects are, implementing the most fundamental image processing algorithms and constructing an executable toolbox for adding the user modules' at run-time as Dynamic Link Libraries (DLLs) using explicit DLL linking. First, the most fundamental image processing algorithms are implemented, such as; Edge detection, Blurring, Color Space Conversions, Color Depth Reduction and Promotion, Bit Extraction, etc. Nearly all of the popular image file formats are supported. For compression purpose, an adjustable Jpeg compression is used. Second, an executable toolbox is constructed for any user to add his/her code as a module in the form of Dynamic Link Libraries without re-compiling the IIIbase. The DLLs can be written in any language, not only on Delphi, in which this thesis is implemented in. The base differs from other image processing toolboxes where, the user compiles his/her code with toolboxes' Pascal units or C headers. An example module is covered and added in the thesis, as well as a total of 20 functions are implemented as modules.