Molecular dynamics computer simulation of palladium and platinum-palladium alloy
Paladyum ve platin paladyum alaşımının moleküler dinamik bilgisayar simülasyonu
  1. Tez No: 68732
  2. Yazar: SUAT BEKKAYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET TOMAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Moleküler-Dinamik Simülâsyonu, Metaller ve Metal Alaşımları, Yerleştirilmiş Atom Metodu. iv, Molecular-Dynamics Simulation, Metals and Metal Alloys, Embed ded Atom Method. Ill
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
ÖZ PALADYUM VE PLATİN-PALADYUM ALAŞIMININ MOLEKÜLER-DİNAMİK BİLGİSAYAR SİMÜLASYONU Bekkaya, Suat Yüksek Lisans, Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mehmet Tomak Eylül 1997, 61 sayfa. Moleküler dinamik (MD) bilgisayar simülasyon metodu kullanılarak, Pd metali ve Pt-Pd alaşımının hacim özellikleri çalışılmıştır. Bu MD simülasyonunda, Sutton ve Chen tarafından geliştirilen çok cisim potansiyeli kullanılmaktadır. Bu potansiyel sıkı bağlı yaklaşıma dayanmaktadır. Bu simülasyonun MD algorit ması, Andersen, Parinello ve Rahman, Nose, Hoover ve Çağın' in çalışmalarından, genişletilmiş Hamilton formalizmine dayanmaktadır. Bu simülasyon programı çeşitli fiziksel özellikler hakkında bilgi üretmektedir ki bu fiziksel özellikler etki leşim potansiyelini test etmek için önemlidir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MOLECULAR DYNAMICS COMPUTER SIMULATION OF PALLADIUM AND PLATINUM-PALLADIUM ALLOY Bekkaya, Suat M.S., Department of Physics Supervisor: Prof. Dr. Mehmet Tomak September 1997, 61 pages. Using the molecular dynamics (MD) simulation program, the bulk properties of metal Pd and Pt-Pd metal alloy are studied. In this MD simulation, the many body potential, which is developed by Sutton and Chen, is used. This potential depends on the tight binding approach. The MD algorithms based on extended Hamiltonian formalism from the works of Andersen, Parinello and Rahman, Nose, Hoover and Çağın are used. This simulation program generates information about various physical properties which are important for testing interaction potentials.