Evaluating the motivation effect of perceived personel performance of employee on sports organization consistent with Maslow's Motivation Theory
Spor organizasyonlarında çalışan motivasyonunu ve performansını etkileyen geliştiriren faktörlerin Maslow'un İhtiyaçlar Teorisi baz alınarak değerlendirilmesi
  1. Tez No: 687534
  2. Yazar: AYBÜKE TURAN ÖNDEŞ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ORÇUN TÜREGÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Motivasyon, motivasyon teorileri, spor organizasyonları, çalışan motivasyonu, spor motivasyonu, kişisel performans ve değerlendirmesi, motivasyonu etkileyen faktörler, motivasyonu geliştirme, Motivation, motivation theories, sport organizations, employee motivation, sport motivation, factors affecting motivation, motivation development, performance, perceived performance
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Bu çalışmanın amacı, Maslow'un İhtiyaçlar Teorisi baz alınarak Türkiye'deki Spor Organizasyonlarındaki çalışan motivasyonunu etkileyen ve geliştiren faktörlerin ortaya konulmasıdır. Araştırmada kişilerin kendi performanslarını değerlendirmeleri ve onların motivasyonlarının organizasyonun amaçları doğrultusunda atılan adımları nasıl şekillendirdiği ve bu etkenlerin başlıcaları işlenmiştir. Ülkemizde daha önce incelenmemiş bu önemli konu ayrıntılandırılarak ortaya konmuştur.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to reveal the effects of Maslow's Hierarchy of Needs on sports organization's employee motivation related with perceived performance of the employee. Concentrating on this issue where we do not have enough studies in this area -specially in Turkey-will prepare the ground for all researchers in the future related with employee motivation on sports organization. In the other hand this research will be a guide for sports organization to find the right way to motivate their employee, of course in conclusion with Maslow's motivation theory.