Güçlü genelleştirilmiş konveks fonksiyonlar
On strongly generali̇zed convex functions
- Tez No: 688828
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HASAN ÖĞÜNMEZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Konveks fonksiyonlar, Genelleştirilmiş konveks fonksiyonlar, Güçlü konvekslik, 𝜂-Konveks fonksiyonlar, Hermite-Hadamard eşitsizlikleri, İntegral eşitsizlikler, Convex functions, Generalized convex functions, Strongly convex functions, 𝜂-convex functions, Hermite-Hadamard type inequalities, Integral inequalities
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 59
Özet
Bu araştırma altı bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde giriş, ikinci bölümde ise temel kavramlar verildi. Üçüncü bölümde konveks fonksiyonlar, Hermite-Hadamard tipi ve Hermite-Hadamard-Fejer tipi eşitsizliklerle ilgili temel kavramlar verildi. Dördüncü bölümde genelleştirilmiş konveks fonksiyonlar ve bunlarla ilgili bazı integral eşitsizlikler verildi. Beşinci bölümde ise ana konumuz olan güçlü genelleştirilmiş konveks fonksiyonlar, Hermite-Hadamard ve Hermite-Hadamard-Fejer tipi eşitsizlikler gösterildi. Altıncı bölüm ise tartışma ve sonuçtan oluşmuştur. 2021, vi +52 sayfa
Özet (Çeviri)
This research consists of six parts. In the first chapter, introduction, in the second chapter basic concepts are given. In the third chapter, basic concepts about convex functions, Hermite-Hadamard type and Hermite-Hadamard-Fejer type inequalities are given. In the fourth chapter, generalized convex functions and some integral inequalities are given. In the fifth chapter, strongly generalized convex functions, HermiteHadamard and Hermite-Hadamard-Fejer type inequalities are shown. The sixth chapter consists of discussion and conclusion. 2021, vi + 52 pages