Genelleştirilmiş konveks fonksiyonlar
Generalized convex functions
  1. Tez No: 804236
  2. Yazar: DUYGU ULUPINAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HASAN ÖĞÜNMEZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Konveks fonksiyonlar, Güçlü konveks fonksiyonlar, 𝜂- Konveks fonksiyonlar, ℎ- Konveks fonksiyonlar, 𝑝- Konveks fonksiyonlar Hermite-Hadamard eşitsizlikleri, Jensen eşitsizlikleri, Convex functions, Strongly convex functions, 𝜂- convex functions, ℎconvex functions, 𝑝- convex functions, Hermite-Hadamard inequalities, Jensen's inequalities
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 60
Özet
Bu çalışma altı bölümden oluşmuştur. İlk bölüm giriş kısmına ayrılmıştır. İkinci bölümde çalışmamız için gerekli olan temel kavramlar verilmiştir. Üçüncü bölümde reel düzlemde konveks fonksiyonlar incelenmiştir. Dördüncü bölümde genelleştirilmiş konveks fonksiyon tanım ve teoremleri ele alınmıştır. Beşinci bölümde eşitsizlikler ve genelleştirilmiş konveks fonksiyonlar üzerine genellemeler verilmiştir. Altıncı bölüm ise tartışma ve sonuçtan oluşmuştur.
Özet (Çeviri)
This study consists of six parts. The first part is Introduction. There are basic consepts which are necessary for our study in the second part. In the third part, we analysed convex functions on real plane. In the fourth part, we handled definition and theorem of generalized convex functions. In the fifth part, we analysed generalizations on inequalities and generalizations Convex functions. Six part includes Discussion and Conclusion sections.