Manifestation of the female image in advertisement
Reklamda kadın imgesinin kullanımı
- Tez No: 689755
- Danışmanlar: PROF. DR. FİGEN YILDIRIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Reklamda Kadın İmgesi, Kadının Sosyal İmgesi ve Tüketici Algısı, Female Image in Advertisement, Social Image of Women and Consumer Perception
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 57
Özet
Reklamlarda kadın tasvirleri üzerine çok sayıda çalışma bulunmaktadır. Reklamcılar geleneksel cinsiyet kalıplarını tasvir ettikleri bunun yanında özellikle kadınları belli roller adı altında veya sadece süs objesi gibi değerlendirdikleri için eleştiri almaktadırlar. Bu çalışmanın amacı, bir markanın tanıtımında reklamın rolünü, bireylerin reklamdaki kadın imgesi ve kadın anlatımına ilişkin insanların algılarını belirlemektir. Bu amaçla, 360 kişiyle görüşülmüş ve kadınların reklamlarda temsil edilme biçimlerine dair görüşleri değerlendirilmiştir. Sonuçlar, ürünün satışını artırmak ve ürün hakkında bilgi vermek için reklama ihtiyaç duyulduğunu göstermektedir. Göz alıcı ve modaya uygun bir rolde reklam veren markalar kadınların genellikle sanki bir dekormuş gibi çekicilik unsuru olarak göstermektedir.
Özet (Çeviri)
There were many studies on female portrayals in advertisements. Advertisers are also criticized for portraying traditional gender stereotypes and, particularly, for deploying or decorating women. This study aimed to identify the advertising role in promoting a brand, people's perceptions of women in advertising, and people's perceptions about the female portrayal in an advertisement. For this purpose, 360 respondents were interviewed, and the opinions of the respondents were evaluated for the ways in which women are represented in advertising. The results show that advertisement is required to improve the sales of the product and give knowledge about the product. Women advertising in glamorous and fashionable role are often seen as decorative and attractive.