مصطلح أهل البيت في تفاسير أهل السنة والشيعة
Sünni ve Şii tefsirlerde Ehl-i Beyt terimi / The term Ahl al-Bayt in the tafsir of the Sunnis and Shiites
  1. Tez No: 690334
  2. Yazar: MOHAMMED OMAR MOHAMMED AL-TAE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ĞIYASETTİN ARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Tefsir, Ehl-i Beyt, Ehl-i Sünnet, Şia, Fazilet, Tafsir, Ahl-i Bayt, Ahl-i Sunnah, Shia, Virtue
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Arapça
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tefsir Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Bu araştırma, Kuranı Kerimin ayetleri, Hz. Peygamber'in hadisleri, sünni ve şii müfessirlerin naklettikleri rivayetler ışığında, veri toplama ve doküman analizi yöntemlerini kullanarak, Ehl-i Beyt teriminin anlam ve önemi konu olarak Kabul edilmektedir. Diğer yandan Ehl-i Beyt'in özelliklerini ve yüksek ahlakını açıklamaya çalışmaktadır. Ehl-i Beyt Hazreti Peygamberin ailesi olduklarından dolayı, Hz Peygamber'i ahlak ve siretini temsilde ve sürdürmede yüksek bir paya sahiptir. Kadim bir problem olarak Şia ve Ehli Sünnetin bu terime yükledikleri anlam ve statü her iki mezhebin müfessirlerinin yorumları ışığında karşılaştırılmalı olarak ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
This research, verses of the Quran, Hz. In the light of the hadiths of the Prophet and the narrations narrated by Sunni and Shiite commentators, the meaning and importance of the term Ahl al-Bayt is accepted as a subject by using data collection and document analysis methods. On the other hand, it tries to explain the characteristics and high morality of the Ehl-i Bayt. Since the Ahl al-Bayt are the family of the Prophet, they have a high share in representing and maintaining the Prophet's morality and character. As an ancient problem, the meaning and status attributed to this term by Shia and Ahl as-Sunnah are discussed comparatively in the light of the commentaries of both sects.