Effects of the economic crisis to the decorative paint sector during pandemic era and comparison between the previous economic crises
Pandemi dönemindeki ekonomik krizin dekoratif boya sektörü üzerindeki etkileri ve geçmiş ekonomik krizlerle kıyaslaması
- Tez No: 691205
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SONAT BAYRAM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, İşletme, Economics, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Pandemi, Ekonomik Kriz, Dekoratif Boya Sektörü, Talepteki Artış, Pandemic, Economic Crisis, Decorative Paint Sector, Increase in Demand
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 55
Özet
Covid 19, bir diğer ifade ile pandemi, küresel olarak çeşitli işletmeleri etkiledi. Erken pandemi döneminde (İlkbahar'20), belirsizlikler ve yüksek endişeler nedeniyle, evlerde geçirilen zamanda önemli ölçüde artış görüldü. Şirketlerin çoğu çalışanlarını evden çalışmaya teşvik etti, vatandaşlar dışarı çıkmaya korktu, hükümetler virüsün yayılmasınaı engelleyici eylemlerde bulundu. Üç yıl üst üste düşüş yaşadıktan sonra, dekoratif boya pazarı, yüksek sezonda azalan tüketici talebine rağmen, esas olarak pandeminin de katkısıyla çift haneli bir büyüme gösterdi. Bu yazıda, dekoratif boya sektörü ve pandeminin bu pazara etkisi ele alınacaktır. Kamuoyuna yapılan duyurular ve bu duyuruların etkileri araştırılacaktır. Döviz kurlarında oynaklık ve buna bağlı olarak maliyet ve fiyatlarda bir dalgalanmanın yaşandığı 2018 ekonomik krizine karşı karşılaştırma yapılacaktır.
Özet (Çeviri)
Covid 19, namely pandemic, affected various businesses globally. In the early pandemic era (Spring'20), due to uncertainties and high concerns, time spent at homes have significantly increased. Most of the companies encouraged their employees to work from home, citizens afraid to go out, governments took actions against the spread of the virus. After a decline for three years consecutively, decorative paints business performed double digit growth mainly with the contribution of the pandemic, in despite of the diminishing consumer demand in the high season. In this article, decorative paint business and the effect of pandemic to this market will be covered. The public announcements and the impacts of those announcements will be investigated. Comparison will be done against 2018 economic crisis, where there was a volatility in the currency rates and a fluctuation in the costs and prices consequently.