The effect of guerrilla marketing on consumer response to advertising and intent to purchase, a study on Generation Z
Gerilla pazarlamanın tüketicinin reklama verdiği tepki ve satın alma niyeti üzerindeki etkisi, Z Kuşağı üzerine bir araştırma
  1. Tez No: 692203
  2. Yazar: FARAH ALSAWAIE
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İLKAY KARADUMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Gerilla Pazarlama, Satın Alma Niyeti, Z Kuşağı, Tüketici, Guerrilla Marketing, purchase intention, generation Z, consumer
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
İş alanında çabalamak ve piyasada isim yapmak aslında çok çaba ve çalışma gerektirir. Mesele kolay değil. Ayrıca piyasaya girip tüketicilerin zihninde markayı oluşturmak çok fazla zeka gerektirir. Ortaya çıkan aynı tarzdaki reklamları göstermenin tekrarı bu konuyu biraz sıkıcı hale getirdi ve reklamın parlaklığını kaybetmesine neden oldu. Sözde Gerilla pazarlamasını ortaya çıkaran ve bir pazarlama anlamına gelen sunumunda, zamanlamasında ve konumunda alışılmamış olan ve genellikle sürpriz unsuru ile karakterize edilir, böylece kimse beklemez. İcat edilenGerilla pazarlamanın lakabının babası Jay Levinson. Bu çalışma, reklam yöntemini ve geleneksel yöntemden farkını açıklığa kavuşturmak ve Gerilla pazarlamasının silahlarını ve özelliklerini ve bunların nasıl etkilediğini incelemektedir. Satın alma ve amacın arasındaki bir ilişkinin varlığını kanıtlamaya çalışmaktadır. Gerilla pazarlamanın özellikleri ve tüketicilerin satın alma niyeti (1995 - 2010) yılları arasında doğan tüketiciler olan Z kuşağı ve araştırma, aralarında pozitif bir ilişki olduğunu bulmuştur.
Özet (Çeviri)
Striving in the field of business and building a name in the market actually requires a lot of effort and work. The matter is not easy, and entering the market requires a lot of intelligence to establish the mark in the minds of consumers. Given that the repetition in displaying the same style of advertisements over and over again made this matter somewhat boring and makes the advertisement lose its luster. Which made the so-called guerrilla marketing is appear and it is mean a marketing method that is unconventional in its presentation, timing and location, and is often characterized by the element of surprise so that no one expects it. It was invented by the nickname father of guerrilla marketing, Jay Levinson. This study worked to clarify this method of advertising and its difference from the traditional method, and it studied the weapons and characteristics of guerrilla marketing and how they affect the purchase. The aim was to prove the existence of a relationship between the characteristics of guerrilla marketing and the intent to purchase among consumers of Generation Z, who are consumers born between the years (1995 - 2010) and the research, found that there is a positive relationship between them.