The impact of digital banking and brand strategy on customer loyalty of the commercial banks in Nigeria
Nijerya'daki ticari bankaların müşteri sadakatı üzerine dijital bankacılık ve marka stratejisinin etkisi
- Tez No: 692744
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ UĞUR ŞENER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: dijital Bankacılık, Marka Farkındalığı, Müşteri Sadakati ve Ticari Bankalar, digital Banking, Brand Awareness, Customer Loyalty, and Commercial Banks
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
Bu çalışma, dijital bankacılığın ve marka stratejisinin Nijerya'daki ticari banka müşterileri arasında müşteri sadakati üzerindeki etkisini araştırdı. Anket, anketin bir veri toplama biçimi olarak kullanıldığı Nijerya'daki ticari banka müşterileri arasında dağıtıldı. 450 anket dağıtıldı, ancak 409'u dolduruldu ve geri döndü. Veriler, frekans analizi, regresyon analizi ve korelasyon analizi gibi farklı analizlere tabi tutulmuştur. Çalışma, dijital bankacılık hizmetlerinin kullanımının çok kolay ve esnek olduğunu ve kullanıcıların dijital bankacılık hizmetlerini arkadaşlarına ve ailelerine önermelerinin mümkün olduğunu buldu. Marka bilinirliği ile dijital bankacılık arasında pozitif ve anlamlı bir bağlantı olduğu, marka bilinci ve müşteri sadakatinin de pozitif ve anlamlı bir ilişkiyi ortaya koyduğu, dijital bankacılık ile müşteri sadakatinin pozitif ve anlamlı bir ilişki ortaya koyduğu sonucuna varıldı.
Özet (Çeviri)
The impact of digital banking and brand strategy on customer loyalty among commercial bank customers in Nigeria was examined, in which a survey carried out by disseminating questionnaires among the commercial bank customer in Nigeria for the main purpose of data collection. 450 questionnaires were distributed but 409 were filled and return. The data was subjected to different analyses such as frequency analysis, regression analysis to correlation analysis. The study found that digital banking services are very easy and flexible to use, and it is possible for users to recommend digital banking services to friends and family. It was concluded that helpful and substantial connection exists between brand awareness and digital banking, brand awareness and customer loyalty also revealed a positive and important relationship, while digital banking and customer loyalty revealed a positive and significant relationship.