The evolution of internatonal migration theories
Uluslararası göç teorilerinin evrimi
  1. Tez No: 693931
  2. Yazar: BİRKAN BİROL YILDIZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MELİH GÖRGÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: göç, uluslararası, teori, dünya, küreselleşme
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
Göç, insanların ekonomik, sosyal, politik ve kültürel vb. nedenlerle yaşadıkları bölgeyi kısa, orta veya uzun vadeli nedenlerle terk etmeleri olarak tanımlanmaktadır. Bu göç hareketleri bireysel veya grup olarak gerçekleştirilebilir. Küreselleşme uluslararası göçü etkileyen faktörlerden biridir. . Göç edilecek bölgenin seçiminde ve göç edilecek bölgenin yaşam koşullarının öğrenilmesinde küreselleşme büyük önem taşımaktadır. Küreselleşme ile birlikte ekonomik, sosyal ve politik yapılarda meydana gelen değişimler hem gönderen hem de alan ülkeleri etkilemektedir. Tarih boyunca bireyler ekonomik, siyasi ve sosyal koşullar ya da savaşlar ve çatışmalar nedeniyle başka ülkelere göç etmek zorunda kalmışlardır. Bu göç olgusu yıllardır yaşanmaktadır ve halen devam etmektedir. Uluslararası göç teorileri, çeşitli nedenlerle meydana gelen göç hareketlerini hem açıklamamızı hem de anlamamızı ve gelecekte oluşabilecek göç hareketlerinin yönünü, şeklini ve etkilerini tahmin etmemizi sağlar.
Özet (Çeviri)
Migration is defined as people's movement from where they live for short, medium or long-term due to economic, social, political or cultural reasons. People can migration individually or in groups. A type of migration, international migration is heavily affected by globalization. In this sense, globalization affects people's decision about where to migrate and how to learn the living condition of that region. Furthermore, changes in economic, social and political characteristics of a country triggered by globalization affect both sending and receiving countries. Throughout history, people have had to migrate to other countries at times due to economic, political, and social conditions or wars and conflicts in their countries of residence. Thus, many civilizations have had to and still experience the phenomenon of migration. International migration theories allow both explaining and understanding migration movements emerging due to various reasons. Furthermore, these theories help forecast future migration movements, their form as well as consequences. KEYWORDS: Migration, International, Theory, World, Globalization