Türkiye'deki Filipinli göçmenlerin aile yapısı: İki kültürel dünya arasında gezinmek
The structural family of Filipino immigrant in Turkey: Navigating the parenting life-stage between two cultural worlds
  1. Tez No: 696559
  2. Yazar: ZUNAIDAH JAMALUL SAING
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ FATİH AMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Göç, Ebeveynlik, Filipinli göçmenler, Filipinler, Türkiye, İmmigration, Parenting, Filipino İmmigrants, Philipinns, Turkey
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bursa Uludağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sosyoloji Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
Bu araştırma, tamamen yeni kültürü benimseme sürecindeki Filipinli göçmen ebeveynlerin, ebeveynlik deneyimlerini ve zorluklarını vurgulamayı amaçlamaktadır. Bir başka deyişle Türkiye'deki Filipinli göçmenlerin ilgili kültürler arası ebeveynlik deneyimi de dahil olmak üzere ebeveynlik değerlerini, yöntemini ve kültürel bağlamı anlamayı ve belirlemeyi ve değerler arasında nasıl gezindikleri de dahil olmak üzere mevcut ebeveynlik tercihlerini ve uygulamalarını dile getirmeyi amaçlamaktadır. Türkiye'deki diğer şehirlerden farklı yaşlarda çocukları olan Filipinli göçmenler ile sanal olarak görüşülmüş ve ebeveynlikle ilgili deneyimlerini ve zorluklarını ve kültürler arası uyumun üstesinden gelmek için kullanılan stratejileri araştırılmıştır. Tematik analiz, Filipinli değerlerin ve ebeveynlik kültürünün Filipinli göçmen annelerin kültürler arası ebeveynlik adaptasyonu, zorlukları ve mevcut zorlukların üstesinden gelmek için stratejilerin geliştirilmesi yolculuğunu şekillendirdiğini gösterdi. Son olarak bu araştırmanın, anlam inşa etme çabasıyla iki farklı ebeveynlik kültürüyle benzersiz bir deneyime ses verdiğini söyleyebiliriz. Bulguların konu ile ilgili mevcut araştırma eksikliğine katkıda bulunacağını ve içinde yaşadıkları iki kültür arasında denge bulma konusunda süregelen bir zorlukla karşı karşıya kalan göçmen insanlar hakkında gelecekteki araştırmaları bilgilendirmeye yardımcı olacağını ümit etmekteyiz.
Özet (Çeviri)
The objective of this research is to provide a basic framework for understanding the dynamics of Filipino İmmigrant parenting in Turkey. With the growing population number of Filipino immigrants around the world, and a considerable number have been residing in Turkey. This research is fully intended to highlight the Parenting experiences and challenges of Filipino immigrant parenting in the process of adopting the new culture was then found necessary. This study aims to understand and determine the parenting values, method, and cultural context, including the related cross-cultural parenting experience of Filipino immigrant in Turkey, and to give voice to their current parenting preferences and practices, including how they navigated between the values of two cultures that often opposed one another. Using the qualitative approach 20, Filipino immigrants, all mothers with different ages of children from other respective cities in Turkey, were virtually interviewed and investigating their experiences and challenges related to parenting and the strategies used to overcome the cross-cultural adaptation. Thematic analysis indicated that Filipino values and parenting culture shaped Filipino immigrant mothers' journey in cross-cultural parenting adaptation, challenges and the development of strategies to overcome the existing challenges. Lastly this, research, give voice to a unique experience with two different parenting culture, in an effort to construct meaning. In addition, findings added the lack of current research. And helped inform future research about the immigrant people that face an ongoing challenge finding a balance between the two cultures in which they lived.