The effects of self-regulation skills on students' interaction and success in flipped classroom
Ters-yüz edilmiş sınıflarda öz-düzenleme becerilerinin öğrenci etkileşimlerine ve başarıya etkisinin incelenmesi
- Tez No: 698465
- Danışmanlar: DR. ALPER BAYAZIT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilim ve Teknoloji, Science and Technology
- Anahtar Kelimeler: Öz-Düzenleme, LMS, Moodle, Ters Çevirilmiş Sınıf, Geleneksel Sınıf, Öğrenme Stilleri, Self-Regulation, LMS, Moodle, Flipped Classroom, Traditional Classroom, Learning Styles
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgi Teknolojileri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 74
Özet
Ters yüz edilmiş sınıf, geleneksel sınıf yöntemlerine alternatif olarak yükseköğretimde kabul görmektedir. Bu çalışmadaki veriler 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde okuyan %20 erkek (n= 16) ve %80 kadın (n=64) öğrencilerden elde edilmiştir. Çalışmanın amacı, ters-yüz edilmiş sınıflarda öz-düzenleme becerilerinin öğrenci etkileşimlerine ve başarıya olan etkisini ortaya çıkarmaktır. Bu bağlamda dersi alan haftada üç bölüm vardır ve her bölüm 80 dk sürmektedir. Öğrencilere video izleme platformundaki her bir videoyu izledikten sonra yapmaları gereken 8 ödev verilmiştir. Ödevler, belirlenen tarihler içerisinde öğrenciler tarafından Moodle sistemine yüklenmiştir. 7 haftalık dersin sonunda öğrencilerin bu süreçteki öğrenmelerini değerlendirmek için video ve diğer materyallerle ilgili bilgilerden oluşan 40 soruluk bir test yapılmıştır. Analiz, öğrencilerin öğrendiklerini, MOOC platformundan elde edilen video analitik verileri ile öz düzenleme becerileri arasındaki ilişkiyi ortaya koymaktadır. Sonuçlar, öz düzenleme becerisi yüksek öğrenciler ile öz düzenleme becerisi düşük öğrenciler arasında video etkileşimi, Moodle etkileşimi ve ders başarısı açısından anlamlı bir fark olmadığını göstermektedir.
Özet (Çeviri)
The flipped classroom is accepted in higher education as an alternative to traditional classroom methods. The data were collected from this study as follows. There are 80 participants from Psychological Counseling and Guidance students at Yeditepe University who took the course 20% men (n =16) and 80% women (n=64) in the 2018-2019 academic year. There are three sections per week and each section lasts in 80 minutes. The participants were given 8 assignments to complete after watching each video in the collection. Assignments were uploaded to the Moodle system by the participating students within the deadline. At the end of the 7-week course, a 40-question test consisting of information on video and other materials was conducted to evaluate the students' learning in this process. The analysis revealed the relationship between the video analytical data obtained from the MOOC platform where students learned and their self-regulation skills. The results show that there is no significant difference between students with high self-regulation skills and students with low self-regulation skills in terms of video interaction, Moodle interaction and course success.