The impact of innovation and social media on e-commerce in retail industry
Perakende sektöründe sosyal medyanın e-ticarete etkesi
  1. Tez No: 699360
  2. Yazar: IMANE AKRIROUT
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MURAT UNANOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya, E-ticaret, perakende sektörü, Social Media, E-commerce, retail industry
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Günümüzde sosyal medya sadece insanların hayatlarının bir parçası değil, aynı zamanda e-ticaretin geleceği haline geldi. Sosyal medya, tüm dünyadaki insanları etkileme konusunda çok güçlü bir yere sahiptir. İnsanları etkilediğinden, tüketicileri kolayca etkileyebileceği anlamına gelir, bu sayede başarılı bir çevrimiçi iş elde edebiliriz. Bu çalışmanın amacı, araştırma sorularını cevaplamak için moda endüstrisinde sosyal medyanın e-ticaret üzerindeki etkisini açıklamaktır. Çalışmanın yürütüldüğü veri seti, Türkiye ve Fas'taki bir müşteri örneğinden oluşmaktadır. Anket üç bölüme ayrılmıştır: sosyal medya, Marka Tutumu ve satın alma niyeti. 300 kişiden anketi cevaplaması istendi. Sonuç olarak, sosyal medyanın marka tutumu üzerinde önemli bir etkisi olduğunu, daha fazla marka tutumunun satın alma niyeti üzerinde önemli bir etkisi olduğunu anlıyoruz. Ancak marka tutumunun etkisi sosyal medyadan daha azdı.
Özet (Çeviri)
Nowadays, social media has not only become a part of people's lives, but also the future of e-commerce. Social media has a very strong ability to influence people all over the world. Since it influences people, it means that it can easily influence consumers, so obviously, we can get a successful online business through it. The purpose of this study is to explain the effect of social media on e-commerce within the fashion industry to answer the research questions. The dataset on which the study was conducted consists of a sample of customers in Turkey and Morocco. The questionnaire was divided into three sections: social media, Brand Attitude, and purchase intention. 300 respondents were asked to answer the survey. As a result, we get that social media has a significant influence on brand attitude, a further brand attitude has a significant influence on purchase intention. However, the influence of brand attitude was less than social media.