Hate crimes in the international legal system: A London-İstanbul comparison
Uluslararası hukuk sisteminde nefret suçları : Londra-İstanbul karşılaştırması
- Tez No: 699804
- Danışmanlar: PROF. DR. EMİN GÜRSES
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Law, Political Science, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Nefret Suçları, Uluslararası Hukuk, Gelişmiş, Gelişmekte olan, Hate Crimes, International Law, Developed, Developing
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyasi Tarih ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 105
Özet
Nefret suçları dünyada her geçen gün artan bir trenddir. Nefret suçları, failin mağduru ırk, din, cinsiyet gibi belirli özellikler nedeniyle seçtiği suçlardır. Bu nedenle nefret suçları, kamu barışı ve güvenliği için büyük bir tehdittir. Bu tehdidi önlemek için birçok devlet ceza kanunlarında nefret suçunu düzenlemiştir. Bu çalışmanın amacı gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında hukuki açıdan bir karşılaştırmak yapmaktır. Ülkelerin kanunları, sosyal yaşamları ve siyasi hayatları incelenerek ülkeler arası vaka analizleri ve karşılaştırmaları yapılarak bir sonuca varılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Hate crimes are a growing trend around the world. Certain characteristics such as hate crimes, perpetrator's victim race, religion are exhibited. These hate crimes are a major threat to public peace and security. In order to prevent this threat, many states have regulated hate crime in their criminal laws. The aim of this study is to make a legal comparison between developed and developing countries. By examining the laws, social lives and political lives of the countries, case analyzes and comparisons between countries were tried to reach a conclusion.