Impact of remuneration on employee's performance and work efficiency: A study of chemical company
Ücretin çalışan performansı üzerine etkisi: Bradaran Najib Mohib yıkama malzemeleri ve anti-septik üretim ve ambalaj şirketi üzerine bir çalışma
  1. Tez No: 699830
  2. Yazar: NAJIBULLAH AMINI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ VEDAT ULUSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Ücretlendirme Sistemi, Iş Verimliliği, Çalışan Performansı, Remuneration System, Work Efficiency, Employee's Performance
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Kurumsal performansın temel bileşeni çalışan performansı ve üretkenliğidir. Çünkü bireysel performans, grupların ve bölümlerin çalışmasına katkıda bulunur ve yardımcı olur. Özellikle verimlilik açısından tüm ekipler ve departmanlar organizasyonel performans ve üretkenliğe sahiptir. Ücretlendirme sistemi, çalışanların performans ve verimliliğinin izlenmesi ve motive edilmesi için önemli bir araçtır. Sonuç olarak, bir kuruluş iyi bir ücretlendirme planı uygulayarak yeni çalışanları hem koruyabilir hem de çekebilir. Bu çalışmanın amacı ve hedefleri (BNMPC) ortamında ücretlendirme ve çalışan performansı arasındaki ilişkiyi incelemek ve toplam ücret yapısının kuruluş içindeki çalışan performans düzeylerini nasıl etkilediğini görmektir. Bu alandaki önceki araştırmalar, ücretlendirme sistemleri ile çalışan performansı arasındaki ilişkinin değerlendirilmesinin ve bunun çalışan verimliliği ile örgütsel başarıyı nasıl etkilediğinin değerlendirilmesinin önemini vurgulamaktadır. Bu çalışmanın amaçları (BNMPC) ortamında ücret ve çalışan performansı arasındaki ilişkiyi incelemek ve toplam ücret yapısının çalışanın organizasyon içindeki performans seviyelerini nasıl etkilediğini görmektir. Anketin amacı doğrultusunda, 400 Bradran Najib Mohib üretim şirketi çalışanına sorular dağıtıldı ve bunların 384'ü anketin sorularını yanıtladı. Nüfusun parametreleri, bu 384 çalışanın anketinden elde edilmiştir. Bu çalışmada, veri seti lineer regresyon analizi kullanılarak analiz edilmiştir. Anketin veri ölçümü için SPSS 25 Lineer Regresyon Analizi kullanılmıştır. Araştırma bulguları aşağıdaki hipotezleri doğrulamıştır: Bradran Najib Mohib üretim şirketinde çalışanların görüşlerine göre, ücret ile çalışanın performansı arasında %48,2'lik pozitif bir doğrusal korelasyon vardır. Ücretlendirme ile çalışanın kuruluştan memnuniyeti arasında %41.7 pozitif doğrusal bir ilişki vardır. Sonuçlar ve doğrusal regresyon analizi, bağımsız ve bağımlı değişkenlerin ana etkisini göstermektedir. Araştırmanın pratikteki uygulamaları ile birlikte gelecekteki araştırmalar için öneriler de çalışmada tartışılmıştır
Özet (Çeviri)
The key component of organizational performance is employee performance and productivity. That is because individual performance contributes and help to the work of groups and departments and, in specific, in terms of productivity, all teams and departments have organizational performance and productivity. The remunerations system is a significant tool for not just monitoring employee performance and productivity as well as for motivating them. As a result, an organization can both maintain and attract new ones by implementing a good remuneration scheme. This study tempts to observe the impact of remuneration dimensions on employee's performance with particular reference to Bradran Najib Mohib Production Company (BNMPC). In this investigation, the goal is to expose the maximum important impact of the remuneration system on employee performance. Previous researches in this field emphasize the significance of evaluating the correlation between remuneration systems and employee's performance and how it influences employee productivity and organizational success. The objectives of this study are to look into the relationship between remuneration and employee's performance in (BNMPC) setting and seeing how the total compensation structure impacts employee's performance levels inside the organization. For the aim of the survey, questions were distributed among 400 Bradran Najib Mohib Production Company employees, of which 384 employees answered the survey's questions. The parameters of the population have been derived from the questionnaire of these 384 employees. In this study, the data set was analyzed using linear regression analysis. The SPSS 25 Linear Regression Analysis was used for the data measurement of the survey. The investigation findings confirmed the following hypotheses are: According to the views of those working in Bradran Najib Mohib Production Company; There is a positive linear correlation of 48.2% between the remuneration and employee's performance. There is 41.7% positive linear correlation between the remuneration and employee's satisfaction of organization. The results and linear regression analysis show the main impact of the independent and dependent variables. Implications from this research as well as suggestions for future studies are discussed.