Corruption and its effect on nation-building: A case study of Nigeria from 1999-2019
Yolsuzluk ve ulusal inşa üzerindeki etkisi: 1999-2019 yılından Nijerya'da bir vaka çalışması
- Tez No: 701200
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HAZAR VURAL JANE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Public Administration, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Yolsuzluk, Nijerya, Etkileri, Nlus bnşası, Corruption, Nigeria, Effects, Nation-Building
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
Yolsuzluk tüm toplumları etkileyen bir kavramdır. Tüm uluslarda mevcuttur ve belirli bir ulusla ilgili değildir. Yolsuzluğun evrenselci doğası, dünyanın dört bir yanındaki ulusların ciddi bir gelişme, büyüme veya gelişme kaydetmesini doğası gereği zorlaştırdı. Yolsuzluk dünyanın her yerinde mevcut olmasına rağmen, bazı ülkeler diğer ülkelere kıyasla daha yüksek düzeyde yolsuzluk kaydetmektedir, bu nedenle bu çalışma, genellikle yüksek düzeyde yolsuzluk düzeyine sahip bir ülke olarak anılan Nijerya'daki yolsuzluğun doğasını anlamaya çalışmaktadır. yolsuzluk. Nijerya'da yolsuzluk ülkenin tüm sektörlerinde görülmektedir, bu nedenle yolsuzluğun etkileri ülkenin her yerinde görülmektedir. Bu çalışma, Nijerya'nın ulus inşası sürecinde yolsuzluğun etkisine odaklanmaktadır. Bu, çoğunlukla Nijerya'nın farklı kültürlere sahip çok etnikli bir ulus olduğu gerçeğinden kaynaklanmaktadır, bu nedenle, bu kadar yüksek yolsuzluk kayıtları ile ulus inşasının etkilenmesi kaçınılmazdır. Çalışma, ülkedeki üç büyük etnik gruptan seçilen 6 profesör ve Nijerya Temsilciler Meclisi'nin 4 üyesi arasında yapılan görüşmelerden sonuçlandırılmıştır. Bu seçim, bu etnik grupların üyelerinin çeşitli fikir ve duygularının toplanmasını sağlamak için yapılmıştır. Benzer şekilde, çalışma, Nijerya ulusunun dördüncü cumhuriyeti anlamına geldiği için 1999-şimdiki zaman arasındaki bir döneme odaklanmaktadır.
Özet (Çeviri)
Corruption is a concept that affects all societies. It is present in all nations and does not relate to a particular nation. The universalist nature of corruption has made it inherently difficult for nations around the world to record serious development, growth, nor improvement. Although corruption is present in all parts of the world, some countries record higher levels of corruption in comparison to other countries, hence, this study seeks to understand the nature of corruption in Nigeria which has often been referred to as a nation with high levels of corruption. Corruption in Nigeria is visible in all sectors of the country, for this reason, the effects of corruption are seen in every part of the nation. This study focuses on the influence of corruption in Nigeria's nation-building process. This is mostly borne out of the fact that Nigeria is a multi-ethnic nation with diverse cultures, hence, with such high records of corruption, nation-building is bound to be affected. The study is concluded from interviews conducted amongst 6 professors and 4 members of the Nigerian House of Representatives selected from the three major ethnic groups in the country. This selection has been done to ensure that various ideas and sentiments of the members of these ethnic groups are collected. Similarly, the study focuses on a period between 1999- present time as this signified the fourth republic of the Nigerian nation.