Türk tiyatrosunda son 10 yılda yazılan oyunlardaki LGBT karakterlerin Queer Teori ile incelenmesi
Examinition of LGBT charachters in play written in the last 10 years in turkish theater with Queer Theory
  1. Tez No: 701407
  2. Yazar: ATLAS KARAN TUMLUER
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ EBRU ARACI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Queer, Tiyatro, LGBT, Toplumsal Cinsiyet, Queer, Theater, LGBT, Gender
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tiyatro Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Tiyatro Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
Bu tezde Türkiye'deki 2010 yılı sonrası yazılan ve sahnelenen 80'lerde Lubunya Olmak, 90'larda Lubunya Olmak ve Cadının Bohçası oyunlarındaki LGBT karakterler Queer teori bakış açısı ile incelenecektir. Bu karakterlerin oyunlardaki söylemleri, ele alınış biçimleri ve hikayeleri dönemin kültürel ve sosyolojik olayları ile paralel olarak irdelenerek, elde edilen bulgular sayesinde Türkiye'deki LGBT karakterlerle ilgili incelenecektir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the LGBT characters in the plays of Being a Lubunya in the 80's, Being a Lubunya in the 90's and Witch's Bundle written and staged after 2010 in Turkey will be analyzed from a Queer theory perspective. The discourse, handling and stories of these characters in the plays will be examined in parallel with the cultural and sociological events of the period and will be examined about LGBT characters in Turkey thanks to the findings.