The future of blockchain technology in construction supply Chain a survey in Iraq
İnşaat tedarik zincirinde blockchain teknolojisinin geleceği Irak'ta bir anket
  1. Tez No: 701599
  2. Yazar: AHMAD AL-HAYANI
  3. Danışmanlar: PROF. İSMAİL EROL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: BcT, İnşaat Sektörü, Tedarik Zinciri, Anket, Gelişmekte Olan Ülkeler, BcT, Construction Industry, Supply Chain, Survey, Developing Countries
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
İnşaat Tedarik Zincirinde Blockchain Teknolojisinin Geleceği Irak'ta Bir Anket İnşaat, kârlılık rekoru ve çeşitli yenilikçi girişimler nedeniyle dünya çapında en önde gelen endüstrilerden biridir. Bu eğilimi sürdürmek için, yıkıcı teknolojilerin önemli bir rol oynayabileceğini savunuyoruz. Yıkıcı teknolojilerden biri olan blok zinciri (BcT), inşaat sektöründe tedarik zincirlerinde esneklik oluşturmaya yardımcı olabilir. Irak gibi gelişmekte olan ülkelerde çok sayıda yatırımcı karı artırmak ve işlerini daha sürdürülebilir kılmak için yeni teknolojiler arıyor. BcT'nin herhangi bir tedarik zincirine daha fazla şeffaflık, değişmezlik, artan verimlilik, daha iyi ve geliştirilmiş güvenlik ve dolayısıyla daha fazla kâr ve güvenlik sağladığı iddia edilmektedir. Irak'ta inşaat tedarik zincirleri son birkaç yıldır gelişemiyor ve finans gibi birçok sorunla karşı karşıya. Bunu akılda tutarak, bu çalışma BcT'yi inşaat tedarik zincirine sokma olasılıklarını araştırmayı amaçlamaktadır. Bu amaçla, bir anket yöntemi benimsenmiş ve Irak'ta yerleşik inşaat şirketlerinin BcT farkındalık ve uygulama eğilimlerini incelemek için bir anket geliştirilmiştir. Örneklem ve ölçümler hakkında basit özetler sağlayan bu çalışmada toplanan verilerin temel özelliklerini tanımlamak için tanımlayıcı istatistikler kullanılmıştır. Basit grafik figürlerle birlikte analizimizin temelini oluşturdular. Anketin sonuçları, henüz hiçbir şirketin Irak'taki inşaat tedarik zincirlerinde BcT'yi uygulamadığını gösterdi. Sonuçlar ayrıca“Ölçeklenebilirlik”ve“Destek ve dokümantasyon”olduğunu gösterdi. blok zincirinin benimsenmesini engelleyen en önemli engellerdir. Bu engeller, işletmelerin BcT'nin etkin olduğu bir inşaat tedarik zinciri kurma kararlarını engeller ve etkiler. Son olarak, sonuçlar, inşaat tedarik zincirinde BcT'nin en uygun kullanımının ödeme yönetimi ve inşaat satın alma olduğunu ortaya koydu. Bu çalışma, gelişmekte olan ülkelere BcT teknolojisini tanıtmanın olanaklarını gösterdi ve inşaat sektörü çalışanlarının tedarik zincirindeki önemini ne ölçüde anladığını inceledi. Çalışma ayrıca Irak'ta BcT kullanımının geleceği hakkında bir fikir vermeye de katkıda bulunacaktır. Bu çalışmanın bulgularının karar vericilerin Irak gibi gelişmekte olan ülkelerde olası BCT yatırımlarına ilişkin planlarını geliştirmelerine yardımcı olacağını düşünüyoruz.
Özet (Çeviri)
The Future of Blockchain Technology in Construction Supply Chain A Survey in Iraq Construction is one of the most prominent industries globally due to a record of profits and several innovative initiatives. To sustain this trend, we argue that disruptive technologies may play a significant role. Being one of the disruptive technologies, blockchain (BcT) can help build resilience into supply chains in construction industry. In developing countries such as Iraq, high numbers of investors are looking for new technologies to increase profit and make their work more sustainable. It is argued that BcT provides any supply chain with greater transparency, immutability, increased efficiency, better and improved security and in turn, more profits and safety. Construction supply chains in Iraq have failed to develop for last few years, and suffer from many problems such as financial, With this in mind, this study aims to investigate the possibilities of introducing BcT to the construction supply chain. To this end, a survey method is adopted, and a questionnaire was developed to scrutinize construction companies located in Iraq for their BcT awareness and tendency to implement it. Descriptive statistics were used to describe the basic features of the data gathered in this study, which provides simple summaries about the sample and the measures. Together with simple graphical figures, they formed the basis of our analysis. The results of the survey showed that no company has implemented BcT in their construction supply chains in Iraq yet. The results also indicated that“Scalability”and“Support and documentation.”are the most important barriers that impede blockchain adoption. These barriers hinder and impact businesses decision to establish a BcT-enabled construction supply chain. Finally, the results revealed that the most suitable use of BcT in construction supply chain is payment management and construction procurement. This study will demonstrate the possibilities of introducing BcT technology to developing countries and examine the extent to which construction industry workers understand its importance in the supply chain. The study will also contribute to giving an insight on the future of BcT usage in Iraq. We argue that the findings of this study will help decision makers develop their plans with respect to the possible BcT investments in developing countries such as Iraq.