Matematik derslerinde online eğitimin uygulanabilirliği ve pandemi sürecinde öğrencilerin tutumu
Applicability of online education in mathematics courses and student attitude during the pandemic process
- Tez No: 702696
- Danışmanlar: PROF. DR. ADEM CENGİZ ÇEVİKEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Online Eğitim, Covid-19, Korona Virüs, Matematik Eğitimi, Online Education, Covid-19, Coronavirus, Math Education
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel Eğitim Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Sınıf Öğretmenliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
Kasım 2019 da başlayan ve Mart 2020 de ülkemizde de görülmeye başlanan korona virüsü tüm dünyayı etkisi altına almıştır. Korona virüs salgını, insan hayatını olumsuz yönde etkilemiştir. Salgından ötürü, okullar bir süre kapatılmış ve eğitimin aksamaması için uzaktan eğitim yapılmaya başlanmıştır. Böylelikle, uzaktan eğitimde noksanlıklar, yetersizlikler ve birtakım sorunlar da ortaya çıkmıştır. Bu olumsuz durumdan eğitim süreci de etkilenmiş ve bu bütünün en önemli öğeleri olan öğrenciler ve öğretmenler çeşitli sorunlar yaşamıştır. Özellikle öğrenciler adaptasyon sorunu yaşamış ve psikolojik açıdan da oldukça zor durumda kalmıştır. Her öğrenci için online eğitim sürecini yönetmek kolay olmamıştır. Bu nedenle; evde ders çalışma disiplinini oturtma ve okuldaki dersleri evden uzaktan eğitim ile takip etme durumu öğrencileri ve velileri fizyolojik ve psikolojik açıdan zorlamıştır. Online eğitim süreçlerinde, eğitim adına birçok tedbir alınmış ve eğitimler online şekilde yapmaya başlanarak sosyal mesafe de korunmaya çalışılmış; böylelikle belli bir süre de olsa eğitim ve öğretim salgın sürecinde kontrol altına alınmaya çalışılmıştır. Bu araştırmada ise, korona virüs (covid-19) salgını sürecinde verilen uzaktan eğitimde matematiğin uygulanabilirliği araştırılmış, öğrencilerin online eğitime dair tutumu incelenmiş ve uygulanabilirliğinin iyileştirilmesi adına bazı sonuçlara ulaşılmıştır. İlgili çalışmada, covid-19 sürecinde ve geleceğe yönelik, sağlıklı koşullarda bulunulan durumlarda da yapılacak olan uzaktan eğitimin daha iyi ve verimli şekilde nasıl yapılabileceği hususunda öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The corona virus, which started in November 2019 and started to be seen in our country in March 2020, has affected the whole world. The corona virus epidemic has negatively affected human life. Due to the epidemic, schools were closed for a while and distance education was started to be carried out so that education would not be disrupted. Thus, deficiencies, inadequacies and a number of problems have also arisen in distance education. The educational process was also affected by this negative situation, and students and teachers, who are the most important elements of this whole, experienced various problems. In particular, students have experienced adaptation problems and have been in a very difficult situation from a psychological point of view. Managing the online education process for every student has not been easy. For this reason, the situation of establishing the discipline of studying at home and following up the lessons at school with distance learning from home has forced the students and their parents from a physiological and psychological point of view. In the online education processes, many measures have been taken on behalf of education and social distance has been tried to be protected by starting to conduct trainings online; in this way, education and training have been tried to be controlled during the epidemic process, albeit for a certain period of time. In this study, the applicability of mathematics in distance education given during the corona virus (COVID-19) epidemic was investigated, the attitude of students to online education was examined and some results were reached in order to improve its applicability. In the relevant study, recommendations were presented on how to better and efficiently conduct distance education, which will also be conducted during the COVID-19 process and in cases where there are healthy conditions for the future, in a better and more efficient way.