Marginalization of women in selected plays by Timberlake Wertenbaker and William Shakespeare: A feminist approach
Timberlake Wertenbaker ve William Shakespeare'in seçilmiş oyunlarında kadınların ötekileştirilmesi: Feminist bir yaklaşım
  1. Tez No: 702892
  2. Yazar: HUSHAM IBRAHEEM KHALAF AL-SUSA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NAZILA HEIDARZADEGAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Marjinalleşme, Feminizm, Eşitlik, Cinsiyet, Kimlik, Wertenbaker, Shakespeare, Marginalization, Feminism, Equality, Gender, Identity, Wertenbaker, Shakespeare
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Karabük Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Batı Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Bu çalışma Timberlake Wertenbaker ve Hamlet (1566) tarafından yazılan The Grace of Mary Traverse (1985) ve The Love of The Nightingale (1988) ile William Shakespeare'in Twelfth Night (1601) adlı yapıtlarını feminist bir bakış açısıyla karşılaştırmaktadır. Bu çalışma, kadınların bir toplumda karşı karşıya kaldıkları baskı, ötekileştirme ve adaletsizlik sorunlarını tartışan ve kadın kimliğine odaklanan yukarıda bahsedilen çalışmaları detaylandırmaktadır. Bu çalışma, Timberlake Wertenbaker'ın modern edebi eserlerini William Shakespeare'in eski edebi eserlerine bağladığı için, kadınların zaman içinde yaşadıkları sorunların boyutunu ele almaktadır. Wertenbaker, tecavüz, fiziksel sakatlama ve kadınları haklarını talep etmekten ve hatta kendilerini savunmaktan susturma girişimleri gibi kadınların karşılaştıkları diğer sorunlara ek olarak, kadın kimliğini ezilmiş ve marjinalleştirilmiş olarak sundu. Öte yandan William Shakespeare, kadınları mantıksız ve onları her zaman yanlış kararlara götüren duygulara göre hareket eden kişiler olarak sunar. Bütün bunlar, ataerkil toplumun bu sorunları alevlendirmedeki rolüne ektir. Sonuç olarak, kadın ve erkek arasında eşitsizlik vardı ve kadınları evi yönetmek ve çocuk yetiştirmekle sınırladı.
Özet (Çeviri)
This study compares The Grace of Mary Traverse (1985) and The Love of The Nightingale (1988), by Timberlake Wertenbaker and Hamlet (1566) and Twelfth Night, (1601) by William Shakespeare, from a feminist perspective. This study elaborates on the above-mentioned works discussing and focusing on the identity of women, discussing the problems of oppression, marginalization and injustice that women face in a society. This study elaborates on the extent of the problems suffered by women over time, as it links the modern literary works of Timberlake Wertenbaker to the old literary works of William Shakespeare. Wertenbaker presented women as oppressed and marginalized, in addition to other problems that women face, including rape, physical mutilation, and attempts to silence women from demanding their rights or even defending themselves. On the other hand, William Shakespeare presents women as irrational and acting according to emotions that always lead them to wrong decisions. All this is in addition to the role of the patriarchal society in exacerbating those problems. As a result, there was inequality between men and women and limit women to managing the home and raising children.