Impact of training provided by human resources department on employees performance in AlIraqia University
İnsan kaynakları tarafından verilen eğitimlerin çalışan performansına etkisi Al Iraqia Üniversitesi
- Tez No: 703557
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AHMET ERKASAP
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Eğitim, Performans, El-Irak Üniverstesi, Training, Performance, Al Iraqia University
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Gedik Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi (İngilizce) Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
Çalışma ortamındaki ve piyasa koşullarındaki hızlı değişiklikler, çoğu kuruluşu büyük baskı altına aldı. Bu, çoğu kuruluşun çalışanlarının performansını geliştirmek için yeni stratejiler başlatmasına neden oldu. Çalışanların performansını artırmak, kuruluşların bu değişikliklere yanıt olarak ulaşmaya çalıştıkları hedeflerden biri haline geliyor. Çünkü çalışanların performansının geliştirilmesi hem çalışanlar hem de örgütler için önemlidir. Çalışanlara yönelik eğitim programları sunmak, çalışanların kişisel ve organizasyonel becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan önemli bir yoldur. Al Irak Üniversitesi, çalışanlarının performansını artırmak için farklı eğitim programları uygulamaya başladı. Ancak bu programların değerlendirilmesinde eksiklikler bulunmaktadır. Bu çalışma, AL Irak Üniversitesi'ndeki eğitim programlarının etkinliğini değerlendirmektedir. Eğitim programlarının çalışanlarının performansı üzerindeki etkisini test eder. Bu çalışma, bu üniversitedeki eğitim programlarının etkinliği hakkında kanıtlar sunmaktadır. Bu, bu programları daha iyi geliştirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca, Irak'ta çalışanların performans eğitim programlarının etkilerini test etmek için istatistiksel analiz sağlar. Çalışma hipotezi, eğitim programlarının Al Irak Üniversitesi'ndeki çalışanların performansı üzerinde olumlu ve önemli bir etkiye sahip olduğudur. Örneklem evreni 400 çalışandan oluşan rastgele bir örneklemdir ve 215 örneklem büyüklüğü kullanılmıştır. Al-Irak Üniversitesi'nin hem eğitimi hem de çalışanların performansı hakkında bilgi almak için anket yöntemi kullanılmıştır. Gerekli tüm istatistiksel test ve analizleri yapmak için SSPS 17.0 yazılımı kullanıldı. Sonuçlar, eğitim programlarının çalışanların performansı üzerinde olumlu ve önemli etkileri olduğunu göstermiştir ve bu da çalışma hipotezini destekler niteliktedir. Al Irak Üniversitesi'nde uygulanan eğitim programları, çalışanlarının performansını artırabilir. Çalışma, üniversitenin eğitim programlarını uygulamaya devam etmesi gerektiğini ve çalışanlarının performansını artırmak için başka yöntemler ekleyebileceğini öne sürüyor.
Özet (Çeviri)
The fast changes in the work environment and market conditions have put most organizations under great pressure. That has led most organizations to start new strategies to develop their employees' performance. Enhancing the employees' performance become one of the goals that the organizations seek to achieve in response to these changes. That is because developing the employees' performance is important for both the employees and organizations. Providing training programs for employees is an important way that helps the employees develop their personal and organizational skills. Al Iraqia University has started applying different training programs to improve its employees' performance. However, there is the lack of evaluating these programs. This study evaluates the effectiveness of training programs in AL Iraqia University. It tests the effect of training programs on its employees' performance. This study provides evidences about the effectiveness of the training programs in this university. That can help better improving these programs. It also provides statistical analysis to test the effects of training programs of employees' performance in Iraq. The study hypothesis is that the training programs have positive and significant impact on employees' performance in AL Iraqia University. A random sample of 400 employees was the sample population, and 215 sample sizes is used.. The questionnaire method was used to get information about both training and employees' performance of Al-Iraqia University. The SSPS 17.0 software was used to do all necessary statistical tests and analyses. The results indicated that the training programs have positive and significant effects on employees' performance, which supports the study hypothesis. The training programs applied in Al Iraqia University could enhance its employees' performance. The study suggests that the university should keep applying training programs and may add other methods to improve its employees' performance.