Suriyelilerin sosyal uyumunda yerel yönetimlerin etkisi: Şahinbey Belediyesi örneği
The effect of local governments on social adaptation of Syrians example: Şahinbey Municipality
- Tez No: 704204
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ FUAT GÖKÇE
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
 - Anahtar Kelimeler: Suriye, göç, sosyal uyum, yerel yönetim, Syria, immigration, social cohesion, local government
 - Yıl: 2021
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
 - Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 93
Özet
Suriye'de 2011 yılında başlayan hükümet karşıtı protestolar, Suriye rejiminin protestoculara verdiği şiddetli tepki ile bir iç savaşa dönüşmüştür. Bugüne kadar devam eden çatışmalar yaklaşık 400 bin kişinin ölümüne ve 6,5 milyona yakın insanın başta Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Irak gibi komşu ülkelere olmak üzere diğer ülkelere göç etmesine neden olmuştur. Türkiye, Suriye'deki iç karışıklıktan en çok etkilenen ülkelerden biridir. İç savaşın patlak vermesinden bu yana 3614.108 Suriyeli Türkiye'ye sığınmıştır. Ülkelerinde iç çatışmaların hedefi olan ve bu iç çatışmadan kaçmak zorunda kalan Suriyeli göçmenleri 1 kucaklayarak güvenli ve anavatan olma çabasında 1 Türkiye, ülkeye giren çok sayıda Suriyeli göçmeni kabul eden bir konumdadır. Türkiye'de sayıları giderek artan Suriyeli göçmen sayısı 3.6 milyon civarında, sadece geçici koruma altında kayıtlıdır. Bunun yerine Bu tezin amacı Suriyelilerin sosyal uyumunda Şahinbey Belediyesinin faaliyetleri incelemektir. Bu doğrultuda öncelikle tezle ilgili kavramlar açıklandıktan sonra Şahinbey Belediyesinin Suriyelilerin sosyal uyumunda yapmış olduğu faaliyetler incelenmiştir. Tez betimsel ve tarihsel araştırma yöntemi ile hazırlanmış olup belgeye dayalı analiz yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
The anti-government protests that started in Syria in 2011 turned into a civil war with the violent response of the Syrian regime to the protesters. Conflicts that have continued until today have caused the death of approximately 400 thousand people and the migration of nearly 6.5 million people to other countries, especially to neighboring countries such as Turkey, Lebanon, Jordan and Iraq. Turkey is one of the countries most affected by the internal turmoil in Syria. Since the outbreak of the civil war, 3614,108 Syrians have sought refuge in Turkey. In an effort to become a safe and homeland by embracing the Syrian immigrants who are the target of internal conflicts in their countries and who have to flee from this internal conflict, 1 Turkey is in a position to accept a large number of Syrian immigrants entering the country. The increasing number of Syrian refugees in Turkey is around 3.6 million, only registered under temporary protection. Instead, the aim of this thesis is to examine the activities of Şahinbey Municipality in the social cohesion of Syrians. In this direction, first of all, after explaining the concepts related to the thesis, the activities of Şahinbey Municipality in the social cohesion of Syrians were examined. The thesis has been prepared with descriptive and historical research method and a document-based analysis has been made.