Örgüt kültürünün iş tatmini üzerindeki etkisi ve buna yönelik bir araştırma
Organizational culture on job satisfaction effect and research
- Tez No: 705517
 - Danışmanlar: PROF. DR. SALİH GÜNEY
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: İşletme, Business Administration
 - Anahtar Kelimeler: Kültür, Örgüt Kültürü, İş tatmini, Culture, Organizational Culture, Job satisfaction.
 - Yıl: 2020
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
 - Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
 - Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 184
Özet
Bugün, örgüt kültürünün, şirket içindeki her türlü etkinliği ve tüm ilişkileri birleştirerek, ekibi bir araya getirerek üretken kıldığı sonucuna varmak mümkündür. Kuruluşun dış imajını oluşturur, müşteriler ve ortaklarla ilişkilerin doğasını belirler. Kültür, çabaları şirketin ana misyonuna göre belirlenen ana stratejik yönlere yoğunlaştırmaya yardımcı olur. Güçlü bir organizasyon kültürüne sahip olmak birçok şirketin geleneği haline gelmektedir, çünkü sadece güçlü bir kültür, şirketin en yüksek üretkenliğini, başarısını ve çalışan bağlılığını sağlayacak“sosyo-ekonomik alanı”yaratabilir.Tez araştırmasının amacı, örgüt kültürü ve iş tatmini arasında ilişkinin incelenmesidir.
Özet (Çeviri)
Today, it is possible to conclude that organizational culture makes the team productive by combining all kinds of activities and relationships within the company. It creates the external image of the organization and determines the nature of relations with customers and partners. Culture helps to focus efforts on the main strategic directions determined according to the company's core mission. Having a strong organizational culture becomes a tradition for many companies, as only a strong culture can create the“socio-economic space”that will ensure the company's highest productivity, success and employee engagement. The aim of the thesis research is to examine the relationship between organizational culture and job satisfaction.