Women entrepreneurship: Malian women acting entrepreneurial
Kadın girişimciliği: Girişimci davranan Malili kadınlar
- Tez No: 705895
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET SEDAT AYBAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kadın Girişimciliği, beceriye dayalı eğitim, finansal sistem, piyasa bilgileri, teknolojik ilerleme, Female Entrepreneurship, skills-based training, financial system, market information, technological advancement
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 66
Özet
Çalışma, Bamako Mali'deki kadın girişimciliğini etkileyen faktörlere odaklanarak Mali'deki kadın girişimciliğini değerlendirmeye yöneliktir. Çalışmanın amaçları Bamako Mali'de beceriye dayalı eğitimin kadın girişimciliği üzerindeki etkisini belirlemek, finansal sistem etkisinin kadın girişimciliği üzerindeki etkisini belirlemek, pazar bilgisi etkisinin kadın girişimciliği üzerindeki etkisini değerlendirmek ve son olarak Bamako Mali'de teknolojik ilerlemenin kadın girişimciliği üzerindeki etkisini incelemekti. Çalışmada regresyon analizine dayalı açıklayıcı bir araştırma tasarımı kullanıldı; çalışmada, Bamako holding işletmelerinde kadın olan 334 katılımcıdan elde edilen anketler kullanıldı. Beceri temelli eğitim, finansal sistem, pazar bilgisi ve teknoloji ilerlemesi kadın işletmeleri üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Çalışma, beceri tabanlı eğitimin Bamako Mali'deki kadın girişimciliği üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğu sonucuna varıyor ve bu da kadın girişimcilerin becerilerinin geliştirilmesi durumunda bulunmasının kadın işletme desteği için bir simge olduğunu gösteriyor. İkinci olarak, çalışma finansal sistemin kadın girişimciliğini etkilediği sonucuna varmaktadır. Çalışma, Mali'deki kadınlar için finansal bir sistem geliştirmenin Mali'deki kadınlar için etkili bir iş büyümesi yaratabileceği sonucuna varmaktadır. Üçüncü olarak, çalışma piyasa bilgilerine daha az erişim olduğu, mevcut ağların çoğunun erkek egemen olduğu ve kadınların erişmesinin zor olduğu sonucuna varmaktadır. Son olarak, çalışma teknolojideki ilerlemenin kadın işletmelerinde önemli olmadığı sonucuna varıyor. Çalışma, hükümet ve sivil toplum kuruluşlarının doğal kaynak kullanılabilirliğine göre girişimcilikte küme geliştirmeye odaklanmaya başlamalarını önermektedir. Bu politika, teminatsız kredi, faizsiz veya düşük faizli kredi, kadın deni için uzun vadeli kredi hesaplanar. Pazar araştırmalarını ve işletmeleri için yeterli pazar pazarlama bilgilerine büyüklerini gebelikler başkanı olarak pazarlama pazarlamaları kemiğine daha fazla ihtiyaç vardır.
Özet (Çeviri)
The study set to assess the female entrepreneurship in Mali focusing on factors that affect the women Entrepreneurship in Bamako Mali. The study objectives were to establish the effect of skills-based training on female entrepreneurship in Bamako Mali, to determine the effect of financial system influence on female entrepreneurship, to assess the effect of market information influence on female entrepreneurship and finally to examine the effect of technological advancement on female entrepreneurship in Bamako Mali. The study employed a descriptive research design based on regression analysis; the study used questionnaires attained from 334 respondents who were women in Bamako holding businesses. Skills based training, financial system, market information and technology advancement have a significant effect on women enterprises. The study concludes that skills-based training has a significant effect on female entrepreneurship in Bamako Mali indicating that the presence of female entrepreneurs' skills if improved is an icon for female businesses support. Secondly the study concludes that financial system influences female entrepreneurship. The study concludes that developing a financial system for the females in Mali can generate effective business growth for the females in Mali. Thirdly the study concludes that there is less access to market information, most existing networks are male dominated and difficult for women to access. Finally, the study conclude that the technology advancement was not significant in women businesses. The study recommend for government and non-government organizations should start focusing on cluster development in entrepreneurship based on the natural resource availability. This policy must keep a provision of collateral free loan, credit without interest or low rate of interest, loan for long time duration for Female entrepreneurs. There is further need for enhancing marketing schemes by either woman forming organizations that can support market research and attainment of market environment information sufficient for their businesses.