Design and implementation of an object-oriented database system fool
  1. Tez No: 7066
  2. Yazar: İLKER ÖZSARAÇOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ASUMAN DOĞAÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: nesnesel yaklaşım, veri tabam sistemi, programlama dili, object-orientation, database systems, programming languages Numeric Codes: 619.02.00, 619.02.01, 619.02.02, 619.02.03
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
ÖZET NESNESEL BİR VERİ TABANI SİSTEMİ ARACININ TASARIMI VE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ İlker Özsaraçoğlu Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Tezi Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Asuman Doğaç 120 Sayfa, Eylül 1989 Bu tezde, nesnesel yaklaşım üzerine bir araştırma yapılmış ve nesnesel bir veri tabam sistemi aracı tasarlamp gerçekleştirilmiştir. Çalışmada, nesnesel yaklaşım tanıtılmış ve bu yaklaşımın, ptrogramlama dilleri ve veri tabam sistemleri üstüne uygulamaları tartışılmıştır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde tasarlamp gerçekleştirilen sistemin bölümleri ve işlevleri detaylı bir şekilde açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF AN OBJECT ORIENTED DATABASE SYSTEM TOOL İlker Özsaraçoğlu Computer Engineering M.S. Thesis Supervisor: Prof. Dr. Asuman Doğaç 120 Pages, Sept. 1989 In this thesis, a survey on object-orientation has been carried out and an object-oriented database system tool has been designed and implemented. Object-oriented approach has been introduced and its applications on programming languages and database systems have been discussed in the study. Additionally, the modules and the functions of the system, which is designed and implemented at Middle East Technical University, are explained in detail.