Azerbaycan'da dijital bankacılığın gelişiminde Türk bankacılık sektörünün rolü
The role of the Turkish banking sector in the development of digital banking in Azerbaijan
- Tez No: 706670
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDULKADİR TUNA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, Banking
- Anahtar Kelimeler: Banka sektörü, Dijital bankacılık, finansal dijitalleşme, banka pazarlaması, Bank sector, Digital banking, financial digitalization, bank marketing
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Teknoloji ve Sanayi İktisadı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 122
Özet
Günümüz ekonomisindeki, teknoloji, ve iletişim alanındaki gelişmeler, dijitalleşmeler her bir sahada olduğu gibi bankacılıkta da önemli rol oynamaktadır.“Dijital”tüm sektörlerin yeni modası, yeni çağın yardımcısı olmaksızın, diğer sektörlerle birlikte bankacılık da tüm dünyada dijitalleşmeye doğru kaymaktadır. Her büyüklükteki ve tüm bölgelerdeki bankalar, rekabeti sürdürmek ve müşterilerine maksimumu sunmak için dijital girişimlere büyük yatırımlar yapmaktadır. Dijitalleşmenin benimsenmesi bankacılık sektörü için çok önemlidir. Bankalar dijitalleşmeyi benimseyerek gelişmiş müşteri hizmetleri sağlar ve zamandan tasarruf edilmesine yardımcı olur. Birkaç ticari banka, yarışta rekabetçi ve alakalı kalmak için dijital müşteri hizmetlerine doğru ilerlemeye başlamıştır. Bankalar, yeni teknolojileri benimseyerek müşterileri için çeşitli şekillerde faydalar sağlamıştır. Dijitalleşen sistem, maliyetleri önemli ölçüde azaltmış ve çeşitli kanallardan gelir elde edilmesine yardımcı olmuştur. Günümüzde internet bankacılığı sayesinde insanlar günün her saatinde artık bankalara erişebilmektedir. Dijitalleşme, manuel süreçleri, işlemleri ve faaliyetleri dijital hizmetlere dönüştürmekle, bir çok sektörde tüketici ihtiyaçlarını tamamen yenilikçi yollarla karşılamağı hedef edinmiştir. Malum olduğu üzere, dijitalleşme insan hatasını azaltır ve müşteri memnuniyyetini artırır. Tez çalışmamda dijital bankacılığın modern çağda oluşturduğu etkileri, Azerbaycan dijital bankacılığının geldiyi nokta, Türk dijital bankacılığının etkisi, müşterilerin bu dijitalleşmeden beklentilerine dair tüm hüsuslara değinilmiştir.
Özet (Çeviri)
Developments in today's economy, technology and communication, and digitalization play an important role in banking as well as in every field.“Digital”is the new fashion of all sectors, helping the new age, and banking, along with other sectors, is shifting towards digitalization all over the world. Banks of all sizes and in all regions are investing heavily in digital initiatives to stay competitive and deliver the maximum to their customers. By adopting digitalization, banks provide enhanced customer service and help save time. A few commercial banks have started to move towards digital customer service to stay competitive and relevant in the race. By adopting new technologies, banks have provided benefits for their customers in various ways. The digitized system has significantly reduced costs and helped generate revenue through various channels. Today, thanks to internet banking, people can access banks at any time of the day. By transforming manual processes, operations and activities into digital services, digitalization aims to meet consumer needs in completely innovative ways in many sectors. As is known, digitalization reduces human error and increases customer satisfaction. In my thesis, the effects of digital banking in the modern age, the progress of Azerbaijan digital banking, the effect of Turkish digital banking, and all aspects of customers' expectations from this digitalization have been mentioned.