Dijital pazarlamanın sosyal medyada yarattığı gelişmelerin bankacılıktaki etkileri ve dijital bankacılık
The effects of developments created by digital marketing in social media on banking and digital banking
- Tez No: 709492
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET ALİ NEJAT BİLGİNER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Dijital Pazarlama, Dijital Bankacılık, Sosyal Medya, Bankacılıkta Dijitalleşme, Digital Marketing, Digital Banking, Social Media, Digitalization in Banking
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 122
Özet
Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte işletmelerin pazarlama faaliyetlerinde farklılıklar ortaya çıkmıştır. Bu farklılıklar birçok sektörde olduğu gibi bankacılık sektöründe de etkisini göstermiştir. Pazarlamanın dijital pazarlamaya dönüşümü ve bununla birlikte gelişen sosyal medya kavramı da bankacılık faaliyetlerinin farklı şekilde gerçekleştirilmesini sağlamıştır. Bankacılık tarihi geçmişten günümüze teknoloji gelişimi ile birlikte dönem dönem farklılık göstermiş ve birtakım yenilikler olmuştur. Mobil bankacılık uygulamalarının yaygınlaşarak dijital pazarlama faaliyetleriyle sosyal medya üzerinde bankacılık pazarlamalarının yapılması ile tüketicilerin de algılarında farklılıklar da oluşmaya başlamıştır. Bu tez çalışmasında pazarlama çalışmalarının dijitalleşme ile nasıl farklılaştığı ve geleneksel bankacılık hizmetlerinin dijital bankacılığa nasıl dönüştüğü ile alakalı bilgiler ele alınmıştır. Aynı zamanda kişilerin dijital pazarlama etkisiyle yapılan dijital bankacılık faaliyetlerine yönelik algıları, tutumları ölçülmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Differences have emerged in the marketing activities of the enterprises with the developing technology at the present time. These differences have had an impact on the banking sector as well as in many other sectors. The transformation of marketing into digital marketing and the concept of social media that developed along with it also enabled banking activities to be realized in a different way. The history of banking has differed from time to time with the development of technology from the past to the present and there have been some innovations. Differences in the perceptions of consumers have started to occur with making banking marketing on social media with digital marketing activities by becoming widespread use of mobile banking applications. In this thesis, related information about how marketing studies differ with digitalization and how traditional banking services are transformed into digital banking is discussed. At the same time, perceptions and attitudes of people towards digital banking activities carried out with the effect of digital marketing were tried to be measured.