Akademik yükselme ve online başvuru sistemi : Web tabanlı mobil uygulama önerisi
Academic promotion and online application system: Web based mobile application
  1. Tez No: 710015
  2. Yazar: ŞEYMA YILMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÇİĞDEM TARHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, Science and Technology
  6. Anahtar Kelimeler: Mobil Uygulama, Online Başvuru Sistemi, Web Uygulama, Web Tabanlı Mobil Uygulama, Mobile Application, Online Application System, Web Application, Web Based Mobile Application System
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
İnsan hayatının değeri ne kadar yaşadığıyla değil, yaşadığı hayat içerisinde neler yaptığıyla ölçülmelidir. Buna bağlı olarak zamanın önemi ve zamandan tasarruf etmenin gerekliliği yadsınamaz. 21.yy getirisi olarak teknolojinin gerektirdiklerini kullanmak ise zamandan tasarruf ve zamanı doğru kullanmak konusunda yararlı olacaktır. Buna bağlı olarak birçok kurum ve kuruluş işlemlerini internete taşımaktadır. Günümüzde birçok işletme online sistemleri kullanarak müşteri kazancı sağlamakta ve müşteri seçimini yönlendirmektedir. Diğer yandan akademik yükselme için hali hazırda kullanılan sistem hala günümüz teknolojisinden bağımsız ve internet kullanılmadan gerçekleştirilir. Bu sistemlerden biri PTT ile evrak göndermek ve diğeri ise şahsen başvurudur. Bu tez kapsamında akademik başvurular için var olan 2 seçeneğe 3. bir alternatif ekleme işlemi olarak akademik yükselme ve online başvurularda web tabanlı mobil uygulama sistemi anlatılacaktır. Anlatılacak olan sistem ile akademik hayatın en önemli unsuru olan zamandan tasarruf ve buna bağlı olarak başvuru sistemi için tasarruf edilen zamanı ve enerjiyi bilimsel araştırmalara harcamak hedeflenmiştir.
Özet (Çeviri)
The value of human life should not be measured by how long she or he has lived, but by what she or he has done in her life. Therefore, the importance of time and the necessity of saving time cannot be denied. Using the benefits of technology as a 21st century return will be useful in saving time and using time correctly. Accordingly, many institutions and organizations carry their transactions to the internet. Today, many businesses use online systems to gain customers and direct customer selection. On the other hand, the system currently used for academic promotion is still carried out independently of today's technology and without the use of the internet. One of these systems is to send documents with PTT and the other is to apply in person. Within the scope of this thesis, academic promotion and web-based mobile application system for online applications will be explained as a third alternative to the 2 options available for academic applications. With the system to be explained, it is aimed to save time, which is the most important element of academic life, and consequently to spend the time and energy saved for the application system on scientific research.