The role of career satisfaction in the relationship between work overload and individual performance
Aşırı iş yükü ile bireysel performans arasındaki ilişkide kariyer memnuniyetinin rolü
- Tez No: 710492
- Danışmanlar: PROF. DR. ÖMER TURUNÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kariyer Tatmini, Kariyer Gelişimi, Çalışanın Performansı, Aşırı Iş Yükü, Afganistan İslami Bankası, Career Satisfaction, Career Growth, Employee's Performance, Work Overload, Islamic Bank of Afghanistan
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Antalya Bilim Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 80
Özet
Yıllar içinde insan kaynakları yönetimi ve firma performans literatürlerinin ortaya çıkışı, araştırma makalelerinin en derin konuları arasında yer almıştır. Bu çalışma, Kariyer memnuniyetini (CS) ikinci derece yapı olarak ele alır ve İş yükü (WO) ile Bireysel performans (IP) arasındaki arabuluculuk rolünü inceler. Bu amaçla, çevrimiçi bir anket oluşturulmuş ve IBA'nın Afganistan'daki ana şubesinden 127 banka çalışanından veri toplanmıştır. Toplanan veriler SmartPLS yazılım programı ile analiz edildi. Çalışma sonuçları, CS'nin bireysel performansta çok güçlü bir rol oynadığını ve hizmet firmalarının performansı üzerinde güçlü bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir. Ayrıca çalışma, CS'nin WO ve IP arasındaki ilişkiye aracılık ettiğini ve hizmet firmasının performansı üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu bildirmektedir. Bu çalışma, CS'nin bireysel performansı ve firmanın performansını artırma rolüne dair ampirik kanıtlar sağlar.
Özet (Çeviri)
The emergence of human resource management and firm performance literatures over the years have been among the most profound subject of research papers. This study considers Career satisfaction (CS) as second order construct and examines its mediating role between Work overload (WO) and Individual performance (IP). For this purpose, an online questionnaire was created and data was collected from 127 bank employees from main branch of IBA in Afghanistan. The data collected was analyzed with SmartPLS software program. The study results suggest that, CS is plays a very strong role in individual performance and has a strong impact on the performance of service firms. Furthermore, the study reports that, CS mediates the relationship between WO and IP and has a significant impact on the performance of the service firm. This study provides empirical evidence of the role of CS enhancing individual performance and firm's performance.