Türkiye-AB ilişkilerinde insan hakları
Human rights in Turkey-AB relations
  1. Tez No: 710554
  2. Yazar: SAVAŞ TAMUR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NEZİR AKYEŞİLMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Türkiye-AB ilişkileri, Avrupa Birliği, İnsan Hakları, Turkey-EU relations, European Union, Human Rights
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Küreselleşme Çalışmaları Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Türkiye de son yıllarda meydana gelen siyasi ve anayasal reformlar insan haklarını Türkiye-AB arasındaki ilişkilerinde sorunlu bir alan haline getirmiştir. Bu kapsamda araştırmada ilk olarak, Türkiye'nin Avrupa Birliğine üyelik süreci ve bu ilişkilerdeki temel sorunlar ele alınmaktadır. Daha sonra, Avrupa Birliği kurucu antlaşmalarında insan haklarının önemi vurgulanmaktadır. Tüm bunlar dikkate alınarak yapılacak olan bu araştırma Türkiye-AB ilişkilerinde insan hakları boyutlarını ortaya çıkarmayı amaçlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
Political and constitutional reforms in Turkey in recent years have made human rights a problematic area in relations between Turkey and the EU. In this context, the research first addresses the process of Turkey's membership in the European Union and the main problems in these relations. Later, the importance of human rights is emphasized in the founding treaties of the European Union. This research, which will be carried out taking into account all these, aims to reveal the dimensions of human rights in Turkey-EU relations.