Örgütsel vatandaşlık davranışının çalışanların performansları üzerine etkisi: Kastamonu belediyesi çalışanları üzerinde bir araştırma
The impact of organizational citizenship behavior on the performance of employees: a research on Kastamonu municipality employees
- Tez No: 711659
- Danışmanlar: DOÇ. DR. EROL TURAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Örgütsel Vatandaşlık Davranışı, Çalışan Performansı, Örgütsel Performans, Organizational Citizenship Behavior, Performance of Employees, Organizational Performance
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kastamonu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
Örgütler günümüz dünyasının rekabet ortamında birbirleri ile kıyasıya bir mücadele halindedir. Bu mücadelenin galibini belirleyecek olan en önemli etkenlerden biri ise çalışanlardır. Nitekim bir örgütün bulunduğu piyasa içerisinde alacağı konumun büyük çoğunluğunu o örgütün çalışanları belirlemektedir. Bu nedenle örgütsel vatandaşlık davranışı ve örgütsel performans kavramları son derece önem taşıyan kavramlar olarak öne çıkmaktadırlar. Araştırmada kolayda örnekleme yöntemi kullanılarak Kastamonu Belediyesi'nde çalışan 260 çalışana anket uygulanmıştır. Örgütsel vatandaşlık davranışı ile çalışan performansı arasındaki ilişkiyi incelemek amacı ile çeşitli istatiksel analizler uygulanmış ve elde edilen bulgular yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Organizations are struggling with each other in the competitive environment of today's world. One of the most important factors that will determine the winner of this struggle is the employees. As a matter of fact, the employees of the organization determine the majority of the position that an organization will have in the market. Therefore, organizational citizenship behavior and organizational performance concepts stand out as the most important concepts. A questionnaire was applied to 260 employees in Kastamonu Municipality using the easy sampling method. In order to investigate the relationship between organizational citizenship behavior and employee performance, various statistical analyzes were applied and the findings were interpreted.