Rusya'nın Ortadoğu Politikası ve onun Türkiye-Rusya ilişkilerine etkisi
Russia's Middle East Policy and its Impact on Turkey-Russia Relations
  1. Tez No: 711752
  2. Yazar: ROVSHAN MURSHUDLU
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ELŞAN İZZETGİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Rusya, Ortadoğu, Türkiye, Arap Baharı, Akdeniz, Russia, Turkey, Arap Spring, East Mediterranean, Middle East
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kastamonu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 162
Özet
Arap Baharı'ndan sonra Rusya Ortadoğu'ya dair politikalarında daha da agresif tutum sergilemeye başlamıştır. Arap Baharı rüzgarı Suriye'ye etki etmesinden sonra Rusya burada tutumunu açıkça ifade etmiştir. Suriye iktidarını destekleyen Rusya, Amerika ve diğer Batılı devletlere karşı İran ve Çin'le beraber işbirliği yapmıştır. Putin'in 2007 Münih konuşması Rusya'nın yeni dünya düzeni istemesinin habercisi olmuştur. Rusya Amerika'nın öncülük ettiği tek kutuplu dünya düzenine karşı Suriye Krizi'nden sonra daha da agresif tutum sergilemiştir. Bu tezde Rusya'nın Ortadoğu, Akdeniz ve diğer bölgelerde izlediği politikalarının bölge ülkelerini ve özellikle Türkiye'yi nasıl etkilediğine dair sorularına cevap aranmıştır.
Özet (Çeviri)
After the Arab Spring, Russia started to take an even more aggressive attitude in its policies regarding the Middle East. After the Arab Spring winds hit Syria, Russia has clearly expressed its position here. Supporting the Syrian government, Russia cooperated with Iran and China against America and other Western states. Putin's 2007 Munich speech heralded Russia's demand for a new world order.Russia took an even more aggressive attitude towards the unipolar world order led by the US after the Syrian Crisis. In this thesis, Russia's Middle East, the Mediterranean and other regions of the policies pursued by countries in the region and especially answers to the questions that were sought to Turkey how it affects.