Hizmet kalitesi, sınırsız iyileşme ve örgüt performansı ilişkisi: Libya devlet belge arşiv idaresinde bir araştırma
Relationship between quality of service, unlimited improvement and organization performance: A research in the Libya state document archive administration
- Tez No: 711888
- Danışmanlar: PROF. DR. ORHAN KÜÇÜK
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Arşiv, İşletme, Archive, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Hizmet kalitesi, sınırsız iyileşme, örgütsel performans, Libya, Ulusal Arşiv Merkezi. 2020, 80 Sayfa, Keywords: Service quality, unlimit improvement, organizational performance, Libya, National Archives Center. 2020, 80 Pages
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kastamonu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
Hizmet kalitesi, belge merkezlerinin ve veri bankası merkezlerinin örgütsel başarısını etkileyen ana etkenlerden biri olarak kabul edilmektedir. Sınırsız iyileşme; örgütlerin her alanda iyileşmesini tesis etmek üzere geliştirilmiş, herkesin iyileştirmeye dahil edilmesi gereğini ortaya koyan bir teoridir. Arşiv hizmetlerinin hizmet kalitesinin her düzeyde sınırsız olarak iyileştirilmesi kurumsal performansın iyileştirilmesine büyük katkı sağlayacaktır. Bu çalışmanın amacı, devlet belgeleri arşivlerinin yönetiminde hizmet kalitesi, sınırsız iyileşme ve örgütsel performans arasındaki ilişkiyi incelemektir. Tez kapsamında Libya Ulusal Arşiv Merkezinde yararlanıcılar üzerinde bir araştırma yapılmıştır. Elde edilen bulguların analizi sonucunda; hizmet kalitesi, sınırsız iyileme ve örgüt performansıs arasında doğru yönlü bir ilişki olduğu belirlenmiştir. Elde edilen bulguların, arşiv merkezi ve ben kuruluşların performansının iyileştirilmesine katkı sağlaması beklenmektedir.
Özet (Çeviri)
Service quality is considered as one of the main factors affecting the organizational success of document centers and database centers. Unlimited healing; It is a theory developed to establish the improvement of organizations in every field, and that reveals the need for everyone to be included in the improvement. Unlimited improvement of the service quality of archive services at all levels will contribute greatly to the improvement of corporate performance. The purpose of this study is to examine the relationship between service quality, unlimited improvement and organizational performance in the management of state documents archives. Within the scope of the thesis, a research has been conducted on the beneficiaries in the Libya National Archive Center. As a result of the analysis of the findings obtained; It has been determined that there is a correct relationship between service quality, unlimited improvement and organizational performance. The findings are expected to contribute to improving the performance of the archive center and I organizations.