Enerji sektöründe halkla ilişkiler uygulamaları ve dijitalleşme: Konya ilinde faaliyet gösteren enerji firmaları üzerine bir araştırma
Public relations practices and digitalization in energy sector; A research on energy companies operating in Konya
  1. Tez No: 717212
  2. Yazar: FEYZA GÜSÜN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET FİDAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Enerji, Halkla İlişkiler, İşletme, Energy, Public Relations, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Halkla İlişkiler, Dijitalleşme, Enerji, Public Relations, Digitalization, Energy
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Halkla ilişkiler uygulamaları, tüm sektörlerde olduğu gibi enerji sektöründe yer alan kurumlar özelinde büyük öneme sahiptir. Her işletme, temas içerisinde bulunduğu hedef kitlesi ile etkili ve sürekli şekilde ilerleyen bir iletişim sürecine ihtiyaç duyar. Halkla ilişkiler çalışmaları, bu sağlıklı iletişimi sağlayacak olan en önemli alanlardandır. Enerji sektöründe gerçekleştirdiği çalışmaları geleneksel ve dijital iletişim araçları ile müşterilerine ulaştıran enerji işletmelerinde halkla ilişkiler uygulamalarının önemi her geçen gün artmaktadır. Araştırmada enerji firmalarının gerçekleştirdiği halkla ilişkiler çalışmalarının dijital süreci çalışma konusu olarak belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
Public relations practices are of prime importance for corporations in energy sector, as in all other sectors. Each corporation needs an effective and continuous communication process with its target audience. Public relations studies are one of the most important areas that will ensure the healthy communication. The importance of public relations practices is increasing day by day in corporations which deliver their work in energy sector to their customers through traditional and digital communication tools. In the research, the digital process of public relations works carried out by energy companies was determined as the subject of study.