تحسين العلاقة بين الصين وجيبوتي في سياق السياسة الإفريقية
Afrika siyaseti bağlamında Çin ve Cibuti arasındaki ilişkinin iyileştirilmesi / Improving the relationship between China and Djibouti in the context of African politics
- Tez No: 718480
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SERAJ AHSAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Economic globalization, political globalization, cultural globalization, media globalization
- Yıl: 2022
- Dil: Arapça
- Üniversite: Karabük Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Politik Ekonomi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 105
Özet
Afrika Boynuzu'nda Kızıldeniz üzerinde Babil-Mandeb Boğazı'nın girişinde yer alan bir kıyı ülkesi olan Cibuti Cumhuriyeti, Afrika'nın en küçük ülkeleri arasında yer almaktadır. Cibuti, Afrika ve Asya arasında ayrıcalıklı bir coğrafi konuma sahiptir ve ülkede belirli bir siyasi istikrar ve göreceli sosyal barış vardır. Cibuti'nin birçok ülke ile ekonomik ilişkileri var. Bu ülkelerden biri de Çin. Bu tezde, Cibuti ekonomisinin yanı sıra, son yıllarda Çin ile Cibuti arasındaki dostane işbirliğinin uygun koşullarda gelişmesini güçlendiren ve diplomatik ilişkilerin kuruluşundan bu yana çeşitli alanlarda verimli olan Çin ile Cibuti arasındaki ekonomik ilişkiler de incelenmektedir. ilişkileri 8 Ocak 1979'da. Ekonomik ve ticari düzeyde İki ülke arasında ekonomik ve teknik işbirliği anlaşmaları ve ticaret anlaşmaları imzalandı. Bu çalışma sonucunda Cibuti'nin yabancı yatırımın merkezi olduğu ancak tam olarak nasıl alınacağını bilmediği tespit edilmiştir. cazip fırsatlardan yararlanarak Ve tabii ki ülkedeki projelerden önemli bir gelir elde edemez.Bu nedenle Cibuti hükümeti, ülkenin altyapısını iyileştirmek ve ana hedefi olan işsizliği azaltmak için yeni çekim stratejileri oluşturmalı ve uygulamalıdır.Son olarak denilebilir. yabancı yatırımın Cibuti'nin coğrafi konumu üzerinde önemli bir etkisi olduğunu ve Cibuti'nin Afrika Boynuzu'nda küçük bir Dubai olma hayaline önemli ölçüde katkıda bulunduğunu söyledi. Çalışma, Çin'in Afrika kültürel kimliğine saygı duymasının iki taraf arasındaki ilişkileri olumlu yönde etkilediğini ve Çin kültürel kimliği ile Afrika kültürel kimliği arasında yakınlaşma ve uyum olduğunu kanıtladı. Bu, Çin ve Afrika arasındaki ilişkilerin gelişmesine yol açtı. Çalışma ayrıca kültürel kimliğin önemini de göstermiştir; Ülkeler arasında dostane ilişkiler geliştirmek Buna ek olarak; Çalışma, Batılı güçler ve Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkiler pahasına, Çin ve Afrika kıtasındaki ülkeler arasındaki ilişkilerin büyümesi ve gelişmesine ilişkin gelecekteki bir öngörüyü yansıtmaktadır. Afrika kıtası. Anahtar Kelimeler Ekonomik küreselleşme, siyasi küreselleşme, kültürel küreselleşme, medya küreselleşmesi
Özet (Çeviri)
The Republic of Djibouti, a coastal country located at the entrance of the Babylon-Mandeb Strait on the Red Sea in the Horn of Africa, is among the smallest countries in Africa. Djibouti enjoys a privileged geographical position between Africa and Asia, and there is a certain political stability and relative social peace in the country. Djibouti has economic relations with many countries. One of these countries is China. In this thesis, in addition to the economy of Djibouti, the economic relations between China and Djibouti, which have strengthened the friendly cooperation between China and Djibouti in recent years and have been fruitful in various fields since the establishment of diplomatic relations, are also examined. their relationship on January 8, 1979. At the economic and commercial level Economic and technical cooperation agreements and trade agreements were signed between the two countries, it has been determined that Djibouti is the center of foreign investment, but does not know exactly how to get it. taking advantage of attractive offers And of course, it cannot generate a significant income from the projects in the country. Therefore, the government of Djibouti should create and implement new attraction strategies to improve the country's infrastructure and reduce unemployment, which is its main goal. He said foreign investment has had a significant impact on Djibouti's geographic location and has contributed significantly to Djibouti's dream of becoming a small Dubai in the Horn of Africa.The study proved that China's respect for African cultural identity positively affects relations between the two sides, and there is convergence and harmony between Chinese cultural identity and African cultural identity. This led to the development of relations between China and Africa. The study also demonstrated the importance of cultural identity; To develop friendly relations between countries In addition to this; The study reflects a future projection of the growth and development of relations between China and countries on the African continent, at the expense of relations with Western powers and the United States. African continent.