Credit management effects on the performance of deposit money banks in Nigeria
Nijerya'daki mevduat para bankalarının performansına kredi yönetiminin etkileri
  1. Tez No: 719736
  2. Yazar: BUSAYO SAMUEL TUNDE OGUNMAKINJU
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ İBRAHİM MERT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kredi Yönetimi, DMB, Kredi Zarar Karşılığı ve Sorunlu Kredi, Credit Management, DMBs, Loan loss Provision, and Non-performing loan
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Çalışma, Nijerya'daki Mevduat Bankalarının performansı üzerindeki kredi yönetimi etkilerini araştırmış ve özellikle sorunlu kredi oranı, kredi zarar karşılık oranı, kredi mevduat oranı ve sermaye yeterlilik oranının Türkiye'deki mevduat bankalarının performansı üzerindeki etkisini ölçmüştür. Nijerya. İkincil veriler kullanılmış ve 2009'dan 2020'ye kadar Zenith Bank'tan alınmıştır. Seçilen veriler betimsel analize, regresyon analizine ve granger nedenselliğe tabi tutulmuştur. Bulgular, sorunlu kredilerin vergi sonrası karı etkilemek için önemsiz derecede pozitif olduğunu, kredi zararı karşılığının PAT'ı etkilemek için önemli ölçüde olumsuz olduğunu, kredi / mevduat oranının PAT üzerinde olumlu ve anlamlı bir etki gösterdiğini ve sermaye yeterliliği oranının PAT üzerinde pozitif önemsiz bir etki gösterdiğini ortaya koymuştur. Eşbütünleşme analizi, değişkenlerin eşbütünleşmediğini yani uzun dönemli eşbütünleşme olmadığını bildirmiştir. Çalışma, takipteki krediler (TGA) ile vergi sonrası kâr (PAT), kredi zararı karşılığı ve vergi sonrası kâr arasında nedensellik ilişkisi bulunmadığı, kredi mevduat oranı (LDR) ve vergi sonrası kâr (PAT) ortaya çıktığı sonucuna varmıştır. tek veya çift yönlü bir ilişki yoktur ve sermaye yeterlilik oranı (SYR) herhangi bir yön olmaksızın serbest hareket eder.
Özet (Çeviri)
The study investigated credit management effects on the performance of the Deposit Money Banks in Nigeria and specifically, measure the impact of non-performing loan ratio, loan to deposit ratio, loan loss provision ratio, and capital adequacy ratio on the performance of DMBs in Nigeria. The study used secondary data which was sourced from the Zenith Bank from 2009 to 2020. The chosen data was subjected to descriptive analysis, regression analysis, and granger causality. The findings reported that non-performing loan insignificantly positive to influence profit after tax, loan loss provision was significantly negative to influence PAT, loan to deposit ratio revealed a positive significant impact on PAT, and capital adequacy ratio exhibited a positive insignificant impact on PAT. The cointegration analysis reported that the variables are not cointegrated that is, no long-run cointegration. The study concluded that no causal relationship between non-performing loan (NPL) and profit after tax (PAT), loan loss provision and profit after tax has no causal relationship, loan to deposit ratio (LDR) and profit after tax (PAT) revealed no uni or bi-directional relationship, and capital adequacy ratio (CAR) move free without any direction.